ΓΝΩΜΗ: Γιατί η «Συμφωνία των Πρεσπών» δεν μπορεί να κυρωθεί από την ελληνική Βουλή, ούτε να εφαρμοσθεί στην πράξη.

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Οι τελευταίες αλλεπάλληλες ομιλίες του ελληνοαμερικανού πολιτικού ηγέτη Κρις Σπύρου –εντός και εκτός Ελλάδος-  για το ζήτημα της «Συμφωνίας των Πρεσπών», ανέδειξαν σε όλη του την έκταση  το μεγάλο αυτό εθνικό θέμα, αλλά και την απόπειρα μεθοδευμένης (;) παραπλάνησης του ελληνικού λαού, να παρουσιαστεί ως  δήθεν ελληνική διπλωματική επιτυχία η «Συμφωνία των Πρεσπών». Μια Συμφωνία η οποία παραχωρεί, όνομα (Βόρεια Μακεδονία), εθνότητα (Μακεδονική) και  Γλώσσα (Μακεδονική).

Με ντοκουμέντα ο πρώην Γερουσιαστής, πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος των Δημοκρατικών του Νιού Χαμσάιρ, Κρις Σπύρου, απέδειξε ότι  δεν υπάρχει αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ και καταχωρημένη ως μέλος του, χώρα με το ελληνικό όνομα «Μακεδονία» υπό καμία του μορφή και σύνθεση.  Το 1993 η αυθαιρέτως «αυτοονομασθείσα  Δημοκρατία της Μακεδονίας»  είχε ενταχθεί στον ΟΗΕ χωρίς όνομα! Η πρώτη απόπειρα να δοθεί στα Σκόπια το όνομα «Μακεδονία» γίνεται μέσα από τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Μέσα από την ίδια «Συμφωνία» παραχωρείται στο κράτος που λέγεται «Το Δεύτερο Μέρος», εθνότητα και Γλώσσα, ως απόρροια της ονομασίας «Μακεδονία».

Πρέπει να τονισθεί, ότι, σε αντίθεση με τα λεγόμενα του Έλληνα Υπουργού των Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, δεν υπεγράφη και , κατά συνέπεια,   δεν υφίσταται διακρατική συμφωνία. Η «Συμφωνία των Πρεσπών» υπογράφτηκε μεταξύ της Δημοκρατίας της Ελλάδος, από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκο Κοτζιά,  και από  «το δεύτερο μέρος» και τον εκπρόσωπο του «Δεύτερου Μέρους,  Νικολα Ντιμιτρόφ»! Στην πραγματικότητα πρόκειται για συμφωνία μεταξύ του εκπροσώπου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, και του εκπροσώπου του «Δεύτερου Μέρους» Νικολά Ντιμιτρόφ…

«Μαϊμού Κράτος,   Μαϊμού Υπουργός Εξωτερικών, και Μαϊμού, Συμφωνία,» επεσήμανε ο κ. Σπύρου αποκαλύπτοντας με στοιχεία του ίδιου του ΟΗΕ την «ταυτότητα» του Κράτους, που είναι: «Το Δεύτερο Μέρος».

Τη θέση αυτή, που στηρίζεται στην ίδια την «Απόφαση 47/225 της Γενικής Συνέλευσης» των Ηνωμένων Εθνών, στις 8 Απριλίου 1993, την ανέπτυξε ο κ. Σπύρου, τόσο στην Συνέντευξη Τύπου που έδωσε σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ  την περασμένη Τρίτη, όσο και την περασμένη Κυριακή σε εκδήλωση της  Παμμακεδονικής,  στον Καναδά. Και ουδείς είτε από την ελληνική Πολιτεία και την ελληνική Κυβέρνηση, είτε από το Κράτος του «Δεύτερου Μέρους», είτε ακόμη και από τον ΟΗΕ,  την αντέκρουσε…

Το δε «επιχείρημα», Τσίπρα-Κοτζιά,  ότι 150 χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», είναι παιδική χαρά! Ας την εντάξουν, λοιπόν, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», σύμφωνα με την αναγνώριση των 150 χωρών.  Όμως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΚΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΟΗΕ,  ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ!

Γι αυτό και τα Σκόπια θέλουν να ονομασθούν από την Ελλάδα «Μακεδονία»!

Όλα όσα αποκαλύπτουν ο κ. Σπύρου, και η ιστορική αναδρομή του θέματος που με αδιάσειστα στοιχεία  παραθέτει, αποτελούν την πλέον εμπεριστατωμένη μαρτυρία ότι  η «Συμφωνία των Πρεσπών» αποτελεί στην ουσία της απεμπόληση των ελληνικών ιστορικών δικαιωμάτων στην Μακεδονία. Και ως τέτοια, δεν μπορεί να κυρωθεί από την ελληνική Βουλή, ούτε να εφαρμοσθεί στην πράξη, ασχέτως και της όποιας εξέλιξης θα τύχει το θέμα στα Σκόπια!