Πετρόπουλος: Συμφωνία με Αίγυπτο για τις συντάξεις των Αιγυπτιωτών Ελλήνων

Αθήνα.- Tην άμεση καταβολή των συντάξεων στους Έλληνες που συνεχίζουν να ζουν στην Αίγυπτο, προβλέπει η νέα συμφωνία  Ελλάδας – Αιγύπτου, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, στην Κρήτη, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος επισήμανε ότι η συμφωνία θα συμβάλει και στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και στην ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας Ελλάδος – Αιγύπτου. «Οι θετικές επιπτώσεις θα αφορούν τους Έλληνες εργαζόμενους στην Αίγυπτο και αντίστροφα, άρα και στην καλύτερη λειτουργία αντιστοίχως των εταιρειών τους».

«Ήταν καιρός, μετά από 33 χρόνια, από το 1985 είχε υπογραφεί η τελευταία σύμβαση, να την αναθεωρήσουμε τώρα και να τη βελτιώσουμε αισθητά, να την κάνουμε πιο λειτουργική και πιο επωφελή για τα δύο μέρη και κυρίως για τους ασφαλισμένους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.

Ειδικά για τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει για τους Έλληνες εργαζομένους που απασχολούνται στην Αίγυπτο, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε «το μέρος της κοινωνικής ασφάλισης θα καλύπτεται από τους Αιγυπτίους εργοδότες, αλλά θα μπορεί η ασφάλιση να γίνεται και στην Ελλάδα, αν οι επιχειρήσεις είναι ελληνικές».

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, το ποσό της σύνταξης πλέον θα πηγαίνει κατ’ ευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων, είτε των Ελλήνων συνταξιούχων στην Αίγυπτο, είτε των Αιγυπτίων συνταξιούχων στην Ελλάδα».