Υπουργικό Συμβούλιο με τριβές, διαφωνίες και μεγάλη γκρίνια- Ο Τσίπρας ζήτησε “δεσμεύσεις”

Αθήνα.- Σκληρές ενδοκυβερνητικές διαφωνίες ήλθαν στην επιφάνεια στο υπουργικό συμβουλίο, με τον υπουργό Εξωτερικών να επιτίθεται στον υπουργό Άμυνας για την ανεξάρτητη γραμμή που ακολουθεί όσον αφορά την ΠΓΔΜ, και τον κυβερνητικό εταίρο να επιμένει στις θέσεις του αλλά να δεσμεύεται πως δεν θα ρίξει την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Κοτζιάς κατηγόρησε ανοιχτά τον κ. Καμμένο ότι παίζει επιχειρεί να χαράξει δική του πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης, προκειμένου να εξυπηρετήσει δικές του πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις.

Ο κ. Καμμένος απάντησε ότι θα διατηρήσει την αρνητική άποψή του για την συμφωνία των Πρεσπών, αν και διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε θα συμπλεύσει με την προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης.

Η διαβεβαίωση Καμμένου ήλθε ως απάντηση στην πρωτοφανή έκκληση που απηύθυνε στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε από τους υπουργούς του να δεσμευτούν ότι ούτε καν θα διανοηθούν να στηρίξουν πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το ονοματολογικό.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είπε πως κατανοεί ότι η ΠΓΔΜ προκαλεί διχογνωμίες, όμως αποσαφήνισε πως δεν είναι δυνατόν να προαναγγέλλεται ή να προεξοφλείται το πρόωρο τέλος της κυβέρνησης με αυτή την αφορμή.

Αφορμή για το κάλεσμα του πρωθυπουργού φαίνεται πως ήταν η πολύκροτη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο κυβερνητικός εταίρος μπορεί να συμπλεύσει με την ΝΔ σε περίπτωση που η συμφωνία φτάσει στην ελληνική Βουλή.

Πέραν του κ. Καμμένου και η υπουργός Τουρισμού των ΑΝΕΛ Έλενα Κουντουρά δήλωσε πως δεν θα ρίξει το δικομματικό σχήμα, προσθέτοντας μάλιστα πως εάν η συμφωνία των Πρεσπών κατατεθεί προς κύρωση στην Βουλή θα ψηφίσει κατά συνείδηση.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβερνητική ενότητα είναι το κύριο ζητούμενο σε αυτή την φάση ώστε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, όπως είπε, να δρέψουν τους καρπούς της μετα-Μνημονιακής ανάκαμψης της οικονομίας.

Σημειώνεται πως όταν αναχωρούσε ο κ. Κοτζιάς ρωτήθηκε τι έγινε στο Συμβούλιο και απάντησε «δεν ξέρω».

Πηγή: skai.gr