Καρκίνος του Μαστού – Τελευταίες Εξελίξεις στην Πρόληψη και στη Θεραπεία-Εκδήλωση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού τα chapters HJ-2 “Glyfada” και HJ-10 “Pericles”, Region 10, District 25, AHEPAHELLAS, σας προσκαλούν σε ομιλία που θα πραγματοποιηθεί:

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, στις 19:00

Στο WEBSTERATHENSCULTURALCENTER (Μάρκου Αυρηλίου 5, Πλάκα, Τ.Κ.: 10556 Αθήνα)

Αθήνα.- Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή κακοήθειας που εμφανίζεται στις γυναίκες, με όλο και αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης. Στην Ελλάδα σήμερα γίνονται περίπου 5000 νέες διαγνώσεις καρκίνου του μαστού το χρόνο. Όμως κάτω από 10% των γυναικών αυτών το ανακαλύπτουν έγκαιρα, ώστε να επωφεληθούν από το πρώιμο στάδιο της ασθένειας και να την αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Σημαντικότερο ρόλο στην πρόγνωση του καρκίνου του μαστού έχει η έγκαιρη διάγνωση, που επιτρέπει αφ’ ενός την αποτελεσματική αντιμετώπιση και αφ’ ετέρου τη διατήρηση του μαστού κατά τη χειρουργική αντιμετώπιση της νόσου. Ο προσυμπτωματικός απεικονιστικός έλεγχος με μαστογραφία, η αυτοεξέταση και ο κλινικός έλεγχος είναι τα σημαντικότερα μέσα έγκαιρης διάγνωσης, ενώ η φυσική άσκηση σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, η διακοπή του καπνίσματος, η περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ, η αποφυγή έκθεσης σε καρκινογόνους παράγοντες και αποφυγή υπερέκθεσης στον ήλιο είναι λίγα από τα μέτρα πρόληψης που μπορούμε να λάβουμε.

Aν η διάγνωση και θεραπεία  γίνουν σε πρώιμα στάδια, o καρκίνος του μαστού θεραπεύεται σε ποσοστό περίπου 95%, και αν και αυτό μπορεί να ακούγεται υπερβολικά  αισιόδοξο, αποτελεί τη σύγχρονη πραγματικότητα με τα νέα «όπλα» στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία που έχουμε στη διάθεσή μας.

Δελτίο Τύπου

Αφίσα

prosklisi