Στοχασμοί: Ξέχνα τα όλα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

 

Ξέχνα αυτό που τώρα είσαι! Αν μένεις σε αυτό με επιμονή, το ίδιο θα είσαι και αύριο. Η εικόνα που έχεις δημιουργήσει για τον εαυτό σου είναι αυτό που εμποδίζει την εξέλιξη.
Ξέχνα αυτό που είδαν οι άλλοι σε εσένα! Αν πιστέψεις αυτήν την εικόνα, θα χάσεις την αποστολή σου. Οι άλλοι βλέπουν αυτό που θέλουν, και σχεδόν πάντα λειτουργούν με τις προσωπικές τους μικροπρέπειες.
Ξέχνα αυτό που έγινε! Ιδιαίτερα αν σε γεμίζει τύψεις. Οι τύψεις κολλάνε σαν βλέννες στη συνείδησή σου και σε ταυτίζουν με το παρελθόν σου. Αποχαρακτήρισε το γεγονός μέσα από τη συγνώμη, έτσι ώστε να σου επιτρέψεις στο μέλλον να μην επιλέγεις ανάλογες συμπεριφορές.
Ξέχνα αυτό που ειπώθηκε! Αν είναι λόγια που είπες, ζήτα συγνώμη και επέλεξε να μην τα ξαναπείς. Αν είναι λόγια που άκουσες, μάλλον δεν σε αφορούν. Ο θυμός του άλλου έχει πολλές φορές να κάνει με τα πρότυπα που διατηρεί μέσα στο μυαλό του. Δεν φταις εσύ αν δεν υπάγεσαι σε αυτά τα πρότυπα.
Ξέχνα αυτό που περιμένεις οι άλλοι να γίνουν! Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τις σκέψεις σου. Αντιθέτως, είναι ευλογία αν μπορείς να είσαι εκεί υποστηρίζοντας τη διαδρομή τους.
Ξέχνα ότι γνωρίζεις μέχρι τώρα! Αυτό σε εμποδίζει αρκετά από το να μάθεις. Ο ανοιχτός νους, είναι σαν ένα σφουγγάρι. Δέχεται μέσα του τα πάντα, τα φιλτράρει, και τα αφήνει πάλι να φύγουν κρατώντας μέσα του ένα κομμάτι που το ενθουσιάζει, αλλά και μένοντας τόσο άδειο ώστε να προσμένει συνεχώς το καινούριο.
Θα τολμούσα και να σου προτείνω να ξεχάσεις ακόμα και ότι ζεις. Έτσι θα μπορούσες τώρα, αυτή τη στιγμή να ανοίξεις τα μάτια σου με όλον τον ενθουσιασμό, τη λαχτάρα, την περιέργεια, τη χαρά, την ευτυχία και την αγάπη που εκπέμπουν τα μάτια ενός μωρού κάθε φορά που αντικρίζουν το φως της ζωής σε αυτόν τον πλανήτη. Έτσι θα μπορούσες να γεννιέσαι την κάθε στιγμή!