ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Παρέλαση, παραλειπόμενα και …μακεδονικά!

Την υφυπουργό Άμυνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια- Τσαρουχά και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή αποδοκίμασε πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στην καθιερωμένης κατάθεσης στεφανιών, στην πλατεία Ελευθερίας Σερρών για την 28η Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, το συγκεντρωμένο πλήθος με άγριες διαθέσεις αποδοκίμασε τις δυο Σερραίες πολιτικούς ενώ φώναζε το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελληνική», γεγονός που κατέγραψε το τοπικό μέσο ενημέρωσης epiloges.tv.

 

Η   Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας, με παραδοσιακες στολές βροντοφώναξαν στην εξέδρα των επισήμων ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική. Το ίδιο και οι Πόντιοι, ενώ συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ακούστηκαν στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, στις Βρύσες Αποκορώνου, στα Χανιά, όπου έδωσε το “παρών” ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

Συνθήματα για τη Μακεδονία από μέλη του Συλλόγου Μακεδονικού Αγώνα, μαθητές, μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων, επίσης μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Την ίδια στάση κράτησαν και μαθητές Λυκείου, οι οποίοι παρέμειναν για λίγα δευτερόλεπτα μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, φώναξαν «η Μακεδονία είναι ελληνική» και συνέχισαν να πορεύονται στην παρέλαση.  Γενικά έντονο ήταν το κλίμα υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας στην στρατιωτική παρέλαση σήμερα 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Ακόμη, μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Παύλος Μελάς», τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος. Τον ίδιο σκοπό παιάνισε και η μπάντα της Αστυνομίας στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, που “στήθηκε” απέναντι από τους επισήμους.

 

 

Στην μαθητική παρέλαση της Αθήνας, εθεάθη σημαία με τον ‘Ηλιο της Βεργίνας και επιγραφή με το σύνθημα Η Μακεδονία είναι ελληνική, ενώ δεν επετράπη σε άλλους μαθητές να παρελάσουν με πανό που έγραφε ¨Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Τελικά, οι μαθητές έδεσαν στο πανό μπαλόνια με  “Νέον” και αυτό ανυψώθηκε στον ουρανό!

 

 

Κουίζ: Τι από όλα αυτά (και όσα άλλα ενδεχομένως εμείς δεν μπορέσαμε να δούμε ή να ψαρέψουμε από το διαδίκτυο) σχολιάστηκε από την ΕΡΤ; Την οποία πληρώνουμε κανονικά σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ για μας …ενημερώνει;