Στοχασμοί: Άντρες και γυναίκες!

Δημήτρης Νομικός

Συγγραφέας

Γυναίκα, σου φωνάζω! Είσαι της φύσης το θηλυκό, με ρόλο περίτρανο πλασμένη! Άσε τις φαντασιώσεις παραπέρα, έχεις δουλειά να κάνεις! Καλά είναι τα φτιασιδώματα και όλων των λογιών τα κομπιάσματα, όμως κράτα τα για το χρόνο που τους πρέπει.
Είσαι η μήτρα όλων των επόμενων γενεών, χρέος περίλαμπρο σε λούζει! Νοιώσε τη ζωή που στα σπάργανά σου τις πρώτες της ανάσες παίρνει. Χάιδεψε το κορμάκι που από τους μαστούς σου τη ζωή βυζαίνει. Είσαι υπεύθυνη ώστε άνθρωπος αυτό το πλάσμα να γενεί! Συλλογίσου πολύ πριν το στόμα σου να ανοίξεις, άνθρωπος αλήθεια τι θα πει ώστε ετούτο να του δείξεις!
Αν κάτι σε αυτή τη ζωή από τους ανθρώπους σε δυσαρεστεί, μάνες και εκείνοι που τους δίδαξαν είχαν και εκείνοι στην αρχή. Θεριά δεν έγιναν από μόνοι, κάποιος τους έδειξε να κρατούν σε αυτή τη ρότα το τιμόνι. Αν θάνατο και δυστυχία γύρω τους μοιράζουν, σκέψου διπλά κάθε φορά τα παιδιά σου σε τι πρότυπα τα παροτρύνεις να μοιάζουν.
Και αν θέλετε τους πολέμους μια και καλή να τελειώσουν, τάξτε των αντρών σας πως αν για το μέτωπο διαβούν, σαν θα γυρίσουν με του σπιτιού τους τη φωλιά δεν θα ξανανταμώσουν.
Άντρα την πλάτη σου μην αλλού την γυρνάς! Αρσενική δύναμη σε διατρέχει και χαζά μην τη σπαταλάς! Δεν είναι μόνο τα καλούδια υποχρέωσή σου στο σπιτικό να φέρνεις. Έσπειρες καρπούς σε τούτη τη ζωή, απέναντί τους δεσμεύσου και πάψε να γυροφέρνεις!
Τα λόγια σου λίγα να ’ναι και φρόντισε να τους τα λες σταράτα. Το παράδειγμα της ζωής σου θα δούνε εκείνα μέσα από τη στράτα. Αν το χέρι το αντρικό στα πρώτα βήματά τους τα συνοδεύει, τη δύναμη θα διδαχτούν ώστε το βήμα να είναι σταθερό για την πορεία που ο καθένας οδεύει. Μίλα τους όμως για πορείες φωτισμένες, ώστε οι διαδρομές τους από φόβους να είναι απαλλαγμένες.
Σήκωσε άντρα την πλάτη σου ορθή. Να θυμάσαι πως το παιδί σου εσένα θα μιμηθεί. Σκέψου πολλάκις τι θα του πεις. Άνθρωποι ολούθε σέρνονται σκυθρωποί καταγής. Φτερά το τέκνο σου μπορεί να βγάλει, αν το να πετάξει ψηλά εσύ του το έχεις πολλαπλά προβάλλει.
Και την κυρά σου, εκεί δίπλα σου να την έχεις και να την τιμάς. Η δύναμη ενός άντρα, δεν είναι στο πόσο μπορεί να γίνει τσαμπουκάς! Έχει πονέσει πολύ ολόκληρη η ζωή από τέτοιες συμπεριφορές. Ας ειρηνεύσουν επιτέλους όλων των ανθρώπων οι ψυχές!