Η Γραμματέας ΣΑΕ Όλγα Σαραντοπούλου για τη δολοφονία Κατσίφα

Βιέννη.- Η Παγκόσμια εκλεγμένη Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου, αναφερόμενη στην δολοφονία του ομογενή Βόρειο-Ηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, από Ειδικές Δυνάμεις της αλβανικής Αστυνομίας,  χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι ανήμερα της ελληνικής Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, ένα παιδί της Ομογένειας έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να προστατέψει την ελληνική σημαία.

Όπως υπογραμμίζει η Γραμματέας ΣΑΕ, σε σχετική ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε για το τραγικό γεγονός, “το να ακούγονται από χείλη Ελλήνων πολιτικών αιτιολογίες  και δικαιολογίες για το στυγερό έγκλημα που διαπράχθηκε, είναι άνανδρο και ανιστόρητο. Οι εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου έχουν χρέος να υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα της ομογένειας. Και υποχρέωση να στέκονται ως ασπίδες μπροστά στις επιβουλές όσων προσπαθούν να διαβάλουν τους εκπροσώπους των αποδήμων Ελλήνων και των ομογενών μας. Οι Βορειο-Ηπειρώτες, είναι αδέλφια μας, είναι μέλη της διεθνώς αναγνωρισμένης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας. Και ανήκουν στην μεγάλη οικογένεια του ελληνικού λαού”.

Περαιτέρω η  Όλγα Σαραντοπούλου, στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι “έχουμε χρέος όλοι μας να σταθούμε στο πλευρό της ελληνικής ομογένειας, όπου και να  βρίσκεται αυτή. Να σταθούμε αποφασιστικά δίπλα της, κάθε φορά, και ώρα και κάθε στιγμή που καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματά της, βλάπτονται τα συμφέροντά της, κινδυνεύουν οι περιουσίες της και απειλείται η ακεραιότητά της. Όταν παραβιάζονται τα δικαιώματά της. Όταν βάλλεται η γλώσσα της, η θρησκεία της, τα ήθη και έθιμά της. Με μία λέξη, όταν απειλείται η ταυτότητά της.

Η γείτονα χώρα, έχει υποχρέωση να προστατέψει και να σέβεται  την Ελληνική ομογένεια, όπως προβλέπουν οι διεθνείς συμβάσεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των μειονοτήτων, που έχει υπογράψει και η Αλβανία”.

“Έτσι μόνο η Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας, ο «Βορειοηπειρωτικός ελληνισμός»,  θα αποτελέσει γέφυρα φιλίας και σταθερότητας ανάμεσα στις δύο γείτονες χώρες, την Ελλάδα και την Αλβανία” καταλήγει το Δελτίο Τύπου της Όλγας Σαραντοπούλου.

Το δάφνινο στεφάνι που έστειλε η Δρ.  Όλγα Σαραντοπούλου στους Βουλιαράτες , στο μνήμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, και το οποίο προκάλεσε εντύπωση .

Mήνυμα Σαραντοπούλου