Στοχασμοί: Για την αλλαγή

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

Μας λένε όλοι να πετάξουμε, να βγάλουμε φτερά και να κόψουμε τις ρίζες με όλα αυτά που μας κρατάνε πίσω. Νομίζω πως συναντάμε δυσκολία με αυτό, γιατί πέραν του ότι τρομάζει, δεν ξέρουμε ίσως και πώς να το κάνουμε. Υπάρχει και μια αρκετά πιο εύκολη οδός που θεωρώ ότι μπορούμε να την ακολουθήσουμε με τα ίδια αποτελέσματα.
Άσε τον κόσμο στον οποίο τώρα περπατάς να γκρεμιστεί από κάτω σου. Ιδιαίτερα αν τη στιγμή που γκρεμίζεται δεις πολλά χέρια να προσπαθούν να γαντζωθούν πάνω σου, μια χαρά τα πας! Τους ξεβόλεψες και θέλουν να σε τραβήξουν πίσω στη σιγουριά τους!
Αν λοιπόν σε τρομάζει το να πετάξεις, άσε τον κόσμο στον οποίο περπατάς να γκρεμιστεί. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο! Οι προς χάραξη νέοι δρόμοι ελεύθεροι θα ξεδιπλωθούν μπροστά σου. Και φρόντισε να μην μαζέψεις από τα χαλάσματα τους δομικούς λίθους για το νέο μονοπάτι.
Μόνο που ότι και να κάνεις, κράτα την αγάπη σου γι αυτά που πίσω σου αφήνεις! Αν δεν θέλουν να σε καταλάβουν, αν αδυνατούν να σε ακολουθήσουν, ακόμα και αν υπάρχουν βίαιες αντιδράσεις, σκέψου ότι έτσι ξέρουν να κάνουν και έχουν το δικό τους δρόμο για να διαβούν. Ο απεγκλωβισμός δεν γίνεται μόνο όταν αλλάξεις τη δική σου τη συχνότητα, αλλά και όταν αποδεχτείς και τις συχνότητες των υπολοίπων.