Ισοπαλία Άρης – Παναθηναϊκός (1-1) με πέναλτι για το Τριφύλλι στο 93’

Σε ένα επεισοδιακό ματς, στο οποίο την παράσταση έκλεψαν οι διαιτητές, ο Άρης και ο Παναθηναϊκό αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με δύο πέναλτι, που σήκωσαν διαμαρτυρίες!

Ο Άρης προηγήθηκε με λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι, που αξιοποίησε ο Γιουνές στο 14’ και ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι του Χατζηγιοβάνη, που ξεσήκωσε επίσης διαμαρτυρίες.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε έτσι να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, αν και έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολή του Μακέντα στο 89′.

Το ματς

Η αναμέτρηση δεν θα μπορούσε να έχει πιο επεισοδιακό ξεκίνημα, με τον διαιτητή Τζοβάρα να καταλογίζει δύο πέναλτι υπέρ του Άρη στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Μόλις στο 4’ ο Γκάμα έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Ινσούα και ο ρέφερι υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο ίδιος ο Γκάμα εκτέλεσε, αλλά νικήθηκε από τον Διούδη. Η φάση του 14’ ήταν αυτή που έβαλε… φωτιά στην αναμέτρηση, καθώς ο Τζοβάρας σφύριξε πέναλτι για χέρι του Γιόχανσον εντός περιοχής από σέντρα του Μενέντεθ έπειτα από υπόδειξη του βοηθού Νικολακάκη. Η μπάλα, ωστόσο, έχει βρει στον μηρό του Γιόχανσον, συνεπώς η υπόδειξε ήταν λανθασμένη και ξεσήκωσε «θύελλα» διαμαρτυριών από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Ο Γιουνές ανέλαβε την εκτέλεση αυτή τη φορά και έκανε το 1-0 για τον Άρη στο 15’.

Η εξέλιξη αυτή επηρέασε τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που δεν βρήκαν ρυθμό και δυσκολεύονταν πάρα πολύ να απειλήσουν την εστία του Άρη. Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης δίχως να εντυπωσιάζουν με την απόδοσή τους. Ο Διούδης επενέβη σε κεφαλιά του Δεληζήση (37’) και εκτέλεση φάουλ του Γκάμα (39’), με τον Παναθηναϊκό να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 41’, όταν ο Δεληζήσης έβαλε σωτήρια την κόντρα σε σουτ του Κάτσε από το ύψος του πέναλτι και στη συνέχεια ο Μπουζούκης έκανε πολύ άσχημο τελείωμα με το αριστερό λίγο έξω από τη μικρή περιοχή.

Ο χαμηλός ρυθμός κυριάρχησε και στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο πάντως ο Άρης μπήκε πιο δυνατά και έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες. Στο 53’ η κεφαλιά του Βέλεθ στο πρώτο δοκάρι πέρασε λίγο άουτ, στο 57’ ο Ντιγκινί έφυγε τετ α τετ με τον Διούδη, αλλά πλάσαρε άουτ, και στο 60’ ο Γιουνές πλάσαρε αδύναμα πάνω στον Διούδη, αν κι ήταν ολομόναχος στα όρια της μικρής περιοχής.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε στο τελευταίο μισάωρο. Στο 62’ ο Κάτσε αστόχησε από θέση βολής μετά από κάθετη πάσα του Μπουζούκη, ενώ στο 70’ ο Ινσούα δεν μπόρεσε να πιάσει το εναέριο βολέ που επιχείρησε λίγο έξω από τη μικρή περιοχή.

Ο Άρης είχε τη μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς στο 84’, όταν η προβολή του Βέλεθ από εκτέλεση φάουλ κατέληξε στο δοκάρι, ενώ στο 89′ ο Μακέντα είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο.

Το φινάλε… έσπασε καρδιές, με τους Πράσινους να φτάνουν στην ισοφάριση με δέκα παίκτες στην εκπνοή! Ο Σιώπης έκανε τάκλιν προσπαθώντας να προλάβει την μπάλα εντός περιοχής, με τον Μπουζούκη να «τσιμπά» την μπάλα, πέφτοντας παράλληλα στα πόδια του παίκτη του Άρη και κερδίζοντας πέναλτι. Ο Τζοβάρας υπέδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Χατζηγιοβάνης νίκησε τον Κουέστα εκτελώντας α λα Πανένκα στο 93’!