Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη με ενισχύσεις από όλη την Β. Ελλάδα

Αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Βόρεια Ελλάδα θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, εν όψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Παλέ ντε Σπορ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Θεσσαλονίκη για την συγκεκριμένη ημέρα θα ενισχυθεί με διμοιρίες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ από αρκετές πόλεις. Ακόμα δεν είναι γνωστός ο αριθμός των αστυνομικών που θα είναι σε ετοιμότητα, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ισχυρή παρουσία των αστυνομικών γύρω από τον χώρο της ΧΑΝΘ.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα γίνει στις 19:30 και την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Μακεδονία μετά από κάλεσμα από την «Επιτροπή Αγώνα για την Μακεδονία» και την ένωση «Ενωμένων Μακεδόνων». Επιπλέον στην Καμάρα, ως απάντηση στην διαμαρτυρία για τη Μακεδονία, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από μέλη του αριστερού εξωκοινοβουλευτικού χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μέσα από αφίσες και δημοσιεύσεις, οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» δηλώνουν πως έχουν πρόθεση να μπουν στο Παλαί ντε Σπόρ για να ακουστεί η φωνή και η αντίθεση τους.

Τα θεματικά πάρκα της ΔΕΘ 

Εύλογο ερώτημα παραμένει αν θα ανοίξουν τα τρία θεματικά πάρκα που βρίσκονται αυτή την περίοδο μέσα στον χώρο της ΔΕΘ. Συγκεκριμένα ο «Αστερόκοσμος», «12 άθλοι του Ηρακλή» και «Van Gogh Alive» μέχρι στιγμής ενημερώνουν πως θα είναι παραμείνουν ανοιχτά το απόγευμα της Παρασκευής. Ωστόσο το θέμα απασχολεί τις αρχές, καθώς τα δυο θεματικά πάρκα επισκέπτονται πολλά παιδιά και σε περίπτωση επεισοδίων η ατμόσφαιρα γύρω από την ΔΕΘ θα είναι ακατάλληλη για αυτά.

πηγή: makthes.gr