“Εξαφανίστηκαν” 400.000 φιλοξενούμενοι από τις φορολογικές δηλώσεις

Μέσα σε μόλις ένα χρόνο “ εξαφανίστηκαν “ περίπου 400.000 φιλοξενούμενοι από τις φορολογικές δηλώσεις. Οι αιτίες είναι δύο, σύμφωνα με την Καθημερινή:

-Η πρώτη σχετίζεται με την αλλαγή στην επιδοματική πολιτική που συνέδεσε τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος και την ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ με τον παράγοντα φιλοξενία.

-Η δεύτερη εντοπίζεται στις διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ για να εντοπίσει τους φιλοξενούμενους “ μαϊμού”, πρόσωπα που επέλεγαν τη λύση της φιλοξενίας για να απαλλαγούν από τεκμήρια και φόρους επί των ενοικίων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο φετινός αριθμός των δικαιούχων του έκτακτου κοινωνικού μερίσματος είναι ήδη πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περυσινό, παρά το γεγονός ότι δεν επήλθε καμία αλλαγή στα εισοδηματικά κριτήρια.

Ήδη, οι δικαιούχοι έχουν προσεγγίσει το 1,6 εκατ. και σημειωτέον ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα συνεχιστεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου. Όταν “ φεύγει” ένας φιλοξενούμενος από το νοικοκυριό, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις καταβολής έκτακτης μερισμάτων, για τον παρέχοντα τη φιλοξενία αλλά και τον φιλοξενούμενο.

Πηγή Πληροφοριών: Εφημερίδα” Καθημερινή”