Μητσοτάκης: Η Δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται

Η Δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται, τόνισε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του τόσο στους εργαζόμενους του σταθμού όσο και σε εκείνους της Καθημερινής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να βρεθούν οι δράστες «για να τελειώνουμε με τα φαινόμενα τρομοκρατίας που ξανακάνουν την εμφάνισή τους» και μίλησε για «τοξικό πολιτικό κλίμα με ευθύνη της κυβέρνησης», το οποίο, όπως είπε, έχει «παρενέργειες».=

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε μετά την επίθεση στον ΣΚΑΙ να πέσουν οι τόνοι και να μη «ρίξουμε νερό στο μύλο της πόλωσης», μια πόλωση που όπως είπε μόνο κακό κάνει στη Δημοκρατία. Τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στην αστυνομία και πρόσθεσε ότι οι δράστες μπορούν να βρεθούν «αν υπάρξει πολιτική βούληση».

Η ανοχή στη βία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ καλής και καλής βίας. Μίλησε επίσης για νέα γενιά τρομοκρατών, προσθέτοντας ότι «η απόσταση από μια μολότοφ έως ένα καλάσνικοφ, από μια βαριοπούλα έως μια βόμβα, είναι δυστυχώς πολύ μικρή».

«Να ξαναδούμε τα πράγματα με καθαρό μυαλό. Το κλίμα της ακραίας πόλωσης δε το καλλιεργήσαμε εμείς, άλλοι το έκαναν. Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους. Να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.