«Πόλεμος» Νοτοπούλου – Μπουτάρη για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Στον Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για τα «κομματικά χρίσματα» εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, απάντησε η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης και υποψήφια δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Την έντονη αντίδραση της υφυπουργού  Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, και υποψήφια για τον κεντρικό δήμο, Κατερίνα Νοτοπούλου προκάλεσε το σχόλιο του δημάρχουν Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος μέσω twitter εξέφρασε τη λύπη του για τα κομματικά χρίσματα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.

Η κ.Νοτοπούλου μέσω ανάρτησης στο facebook αναφέρει: “‘Οταν ο Γιάννης Μπουτάρης έπεσε θύμα του υφέρποντος σκοταδισμού, ο Αλέξης Τσίπρας και όλοι μας όχι μόνο τον στηρίξαμε, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον έχρισε ηγέτη του προοδευτικού δημοκρατικού μετώπου. Τότε ήταν κομματική υποψηφιότητα; Το 2010

και το 2014, όταν οι κομματικές στηρίξεις ήταν επιδίωξή του, είναι τόσο μακριά; Πήρε δέκα μέρες στον δήμαρχο, από τη συνάντησή του με τον Νίκο Ταχιάο για να καταλάβει πόσο θλιβερές είναι οι κομματικές υποψηφιότητες;”.

Προσθέτει δε πως “σε μένα είναι χρίσμα και χειραγώγηση, ενώ στον Γιάννη Μπουτάρη είναι στήριξη της αδέσμευτης και ακομμάτιστης Αυτοδιοίκησης. Δήμαρχε περίμενα δέκα μέρες πριν να κάνεις μια δήλωση για την περίοδο 1999- 2006. Τελικά δεν ξέρω ποιος πρέπει να λυπάται…”

Ioannis Boutaris @BoutarisIoannis

Λυπάμαι που τα κόμματα επιστρέφουν σε τακτικές του παρελθόντος και επιμένουν σε χρίσματα, προσπαθώντας να χειραγωγήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.