Τα μέλη του Δ.Σ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού υποδέχτηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

«Αισθανόμαστε υπερήφανοι για εσάς διότι είσθε γνήσιοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε).

Ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε, τόνισε ότι «όλοι ξέρουμε ότι η Δημοκρατία ξεκίνησε από την Ελλάδα» και σημείωσε ότι υπερασπίζονται τη Δημοκρατία σε καιρούς δύσκολους γιατί έχει ανάγκη υπεράσπισης η Δημοκρατία. «Έχουν ανάγκη υπεράσπισης τα δικαιώματα του ανθρώπου παντού και εσείς το ξέρετε. Το DNA των Ελλήνων έχει μέσα του την έννοια της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και αυτό το εκπροσωπείτε στις χώρες εκείνες στις οποίες ασκείτε το λειτούργημά σας. Εύχομαι το δικό σας παράδειγμα να το ακολουθήσουν και άλλοι. Έτσι βάζετε και μια παρακαταθήκη και για άλλους στις χώρες όπου ζείτε», υπογράμμισε.

Η Αντιπροσωπεία της ΠαΔΕΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Επανέλαβε, επίσης, ότι «είμαστε υπερήφανοι για εσάς γιατί αποδεικνύετε ότι οι Έλληνες επιτυγχάνουν στο εξωτερικό πράγματα, τα οποία για άλλους λαούς είναι δύσκολο να τα επιτύχουν, και μάλιστα σε έναν στίβο όπως είναι ο πολιτικός στίβος, που είναι εξαιρετικά δύσκολος». Όπως παρατήρησε, επιτυγχάνει κανείς στον πολιτικό στίβο όταν έχει επιτύχει και στην υπόλοιπη, επιστημονική, κοινωνική γενικότερα, ζωή και πρόσθεσε: «Είσθε επιτυχημένοι άνθρωποι και αυτό είναι που σας έχει δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσετε αυτά τα πολιτικά αξιώματα τα οποία κατέχετε».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, Peter Katsambanis, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τη θερμή υποδοχή και τόνισε ότι παρόλο που εκλέγονται σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους, το αίμα τους είναι ελληνικό και αγαπούν την Ελλάδα. Υπενθύμισε, επίσης, ότι στις εκλογές που έγιναν τον τελευταίο μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκλέχθηκαν ακόμη περισσότεροι Έλληνες στα κοινοβούλια και ειδικότερα στο Κογκρέσο, με αποτέλεσμα, σήμερα, να υπάρχουν έξι άτομα στο Κογκρέσο, ελληνικής καταγωγής. «Αυτό αποδεικνύει ότι αυτά που είπατε εσείς είναι πραγματικότητα. Πιστεύουμε ότι με αυτή την αύξηση των μελών, στο μέλλον θα μπορούμε να δράσουμε πιο δραστήρια και πιο αποτελεσματικά για να βοηθήσουμε την μητέρα Πατρίδα και να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, την Ελληνική Δημοκρατία σε όλα τα μέρη του κόσμου που δρούμε εμείς», κατέληξε.

enikos.gr