Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο είχε ο Υπατος Πρόεδρος ΑΧΕΠΑ

Στην Αθήνα βρίσκεται η ηγεσία της ΑΧΕΠΑ πραγματοποιώντας σειρά επαφών με την  πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Η επίσκεψη, εκτός από τον προσκυνηματικό της χαρακτήρα, έχει και την διάσταση της  ενημέρωσης των μελών του προεδρείου της αρχαιότερης ομογενειακής οργάνωσης για το είδος της βοήθειας που χρειάζεται αυτή την ώρα η Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει αυτή να προωθηθεί στη γενέτειρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ κ. Γιάννης Γροσοματίδης και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου, ο Ύπατος αντιπρόεδρος Αντώνιος Κουζούνης, και ο Ύπατος Γραμματέας Φίλιππος Φράγκος, και ο Εκτελεστικός Διευθυντής Βασίλης Μωσσαϊδης, ο Πρόεδρος ΑΧΕΠΑ Καναδά Γεώργιος Βασίλας και ο Νίκος Παπαδόπουλος, της ΑΧΕΠΑ Ελλάς District 25, επισκέφθηκαν χθες τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο με τον οποίο συζήτησαν τα θέματα αυτά, με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννο Γραμματίδη καθθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Την Τετάρτη θα επισκεφθούν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στο μεταξύ, η ΑΧΕΠΑ από κοινού με το Ινστιτούτο (AHI) απέστειλαν κοινή επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο Jeffery A. Smisek  της αεροπορικής εταιρείας United Continental , εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για την απόφαση να τερματίσει την εποχιακή πτήση χωρίς στάση από το Νιούαρκ  στην Αθήνα, Ελλάδα.

“Η Ελληνική Κοινότητα αμερικανών πολιτών ήθελαν να πιστεύουν ότι  United Continental — ως μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο — θα πρέπει να προσφέρει στους πελάτες της απευθείας πτήσεις σε μία από τις ιστορικές  χώρες του κόσμου,” έγραψαν  ο Βασίλης Μωσσαϊδης,  εκτελεστικός διευθυντής της ΑΧΕΠΑ  και ο  Πρόεδρος του AHI Νίκος Λαρυγγάκης.

Αποκλειστική συνένετυξη με τον Ύπατο Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ κ. Γιάννη Γροσομανίδη, θα δημοσιεύσουμε αργότερα.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε