Αρνείται τις κατηγορίες ο Τσοχατζόπουλος και κατηγορεί άλλους…

Για όλους και για όλα μίλησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή του και την προφυλάκισή του.

Στη συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάνει λόγο για «μίζες 62 εκατ. ευρώ», που η γερμανική Δικαιοσύνη διαπίστωσε ότι δόθηκαν στην Ελλάδα για τα υποβρύχια. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι «δεν πήρε ούτε ένα ευρώ»

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι αν η Ελληνική Δικαιοσύνη «θέλει να μάθει την αλήθεια»,  να κληθούν από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, αλλά και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των εταιρειών και όλων των πλευρών που συμμετείχαν στους εξοπλισμούς. Ισχυρίζεται ότι οι ηγεσίες των δυο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «τα έκαναν πλακάκια μεταξύ τους».

Είπε χαρακτηριστικά για την υπόθεση:  «Δήλωσα καθαρά και στη Δικαιοσύνη, όπως και στη Βουλή ότι δεν αποδέχομαι την κατηγορία που μου αποδίδουν, για παθητική δωροδοκία και για ξέπλυμα. Τη θεωρώ στημένη πολιτική δίωξη, που εμφανίζεται σε ποινικές διαδικασίες της Δικαιοσύνης, μετά τη Βουλή, όπου ζήσαμε την ίδια περίπτωση το 2011, για τη συμπαραγωγή τότε των υποβρυχίων στον Σκαραμαγκά. Υπάρχει ηθική αυτουργία των ηγεσιών των δυο κομμάτων τότε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που τα έκαναν “πλακάκια ” μεταξύ τους. Συνεννοήθηκαν με σκοπό να απαλλάξουν όλους τους δικούς τους υπουργούς από τις ευθύνες των διαδικασιών που αφορούσαν την κατασκευή των υποβρυχίων» αναφέρει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Δε γίνεται όλοι να είναι αθώοι και μοναδικός ένοχος να είμαι εγώ που έφυγα το 2001 από το ΥΠΕΘΑ».  «Συννενοήθηκαν με σκοπό να απαλλάξουν όλους τους δικούς τους υπουργούς από τις ευθύνες των διαδικασιών που αφορούσαν την κατασκευή των υποβρυχίων. Βλέπετε να υπάρχει σήμερα το όνομα Μεϊμαράκης, Σπηλιωτόπουλος ή Παπαντωνίου που ήταν υπεύθυνοι από το 2001 μέχρι σήμερα και στην περίοδό τους πλήρωσαν για τα υποβρύχια 680 εκατ. ευρώ;», λέει ο πρώην υπουργός.
Παραδέχεται ότι μίζες δόθηκαν. Αλλά εκείνος δεν πήρε λεφτά. «Δόθηκαν  μίζες 62 εκατ. ευρώ για τα υποβρύχια αλλά εγώ δεν πήρα ούτε ένα ευρώ»  λέει . Και ζητά να κληθούν να  καταθέσουν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, εκπρόσωποι των ΕΔ που συμμετείχαν στα  Συμβούλια Άμυνας και στα Συμβούλια Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και όσοι  υπηρετούσαν σε διπλωματικές υπηρεσίες ξένων χωρών και ενεπλάκησαν στις  διαπραγματεύσεις. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
«Νομίζετε δε θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια;» ρωτάει και συνεχίζει  λέγοντας πως είναι πολύ εύκολο να βρεθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και να  κληθούν να καταθέσουν. Και ζητά από τη Δικαιοσύνη να τους ρωτήσει:  «υπήρξε καμία παρανόμια; Μήπως εγώ κορόιδεψα ή παραπλάνησα κάποιον στις  αποφάσεις που πήραμε; Ή οι αποφάσεις αυτές, επειδή ήταν ομόφωνες, σε  τέσσερις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ για τέσσερα διαφορετικά θέματα των  υποβρυχίων, είναι τελικά αδιαμφισβήτητες και επομένως κανείς δε μπορεί  να έρθει τώρα να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των διαδικασιών για  κανέναν, ούτε για δωροδοκία, ούτε για ξέπλυμα και φυσικά δε μπορεί εμένα  να με καταστήσει υπεύθυνο δήθεν παράνομων αποφάσεων».
«Ζητώ να αφεθεί ελεύθερη η γυναίκα μου. Ξεπέρασαν κάθε όριο αυτοί που παράνομα τη συνέλαβαν και την κρατούν φυλακισμένη» και τονίζει πως η Βίκυ Σταμάτη συνελήφθη και κατηγορήθηκε χωρίς καμία απόδειξη, χωρίς κανένα στοιχείο απλά και μόνο γιατί είναι γυναίκα μου».
«Ζητώ να σταματήσει άμεσα η ανήθικη, εγκληματική και αδικαιολόγητη προφυλάκισή της. Φυσικά αυτό το αίτημα πρέπει να ισχύσει για όλους μας», συνεχίζει και λέει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας «και για το παιδί μου και για τη γυναίκα μου».
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει “αέρα κοπανιστό” το κατηγορητήριο και λέει ότι “εδώ οι κύριοι εισαγγελείς και ανακριτές απλοποίησαν τα πράγματα. Ακούν απο ‘δω κι απο εκεί τι μίζες, δωροδοκίες και ποσά διατέθηκαν για την υπόθεση των υποβρυχίων. Έρχονται και λένε: «κ. Τσοχατζόπουλε, επειδή ήσασταν υπουργός, εσεις τα πήρατε αυτά, είναι όλα για εσάς».
Όσον αφορά στο “παλάτι” της Διονυσίου Αρεοπαγίτου λεει: «αυτό το σπίτι ερευνήθηκε από θεσμούς της Πολιτείας, το ΣΔΟΕ, τη Δικαιοσύνη, τις ελεγκτικές Επιτροπές της Βουλή, από την επιτροπή “πόθεν έσχθες”. Απ’ όλους προέκυψε απόλυτη νομιμότητα”. Τέλος θεωρεί πως τα ημερολόγιά του, που βρίσκονται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης, “δε μπορεί να είναι στοιχείο ενοχοποιητικό”.

Για την υπόθεση των ακινήτων είπε: «Με κατηγορούν απαράδεκτα, ανενδοίαστα, προσβλητικά. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι όλα αυτά είναι παντελώς ψευδή. Ο Τσοχατζόπουλος δεν πήρε ούτε ένα ευρώ. Δεν υπάρχει πουθενά καμία απόδειξη, κανένας λογαριασμός, τίποτα απολύτως που να έχει σχέση με εμένα. Όμως τα χρήματα αυτά δόθηκαν, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά, δεν έχω σχέση με αυτά τα χρήματα. Αυτά είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, η οποία ασχολείται ήδη εξάλλου, απ’όσο γνωρίζω, εδώ και ενάμιση χρόνο για να τα βρει. Ας κοιτάξει να τα βρει».

Πηγή: “Έθνος της Κυριακής”