ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Από ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΙΩΡΑΚΗ ΖΩΙΔΑΚΗ
Ω! πόσα ελέχθησαν! πόσα ελέχθησαν ! αυτές τις τρεις μέρες από επιστήμονες και επαΐοντες στη χώρα των μύθων και του Μίνωα, αποστέλλοντας στους απανταχού Έλληνες μήνυμα ελπίδας και ανασυγκρότησης της Ελληνικής σκέψης την εις τους αιώνες των αιώνων άφθαρτη.
Υπό τους μαγικούς ήχους της δεκαεφτάχορδης Απολλώνιας λύρας και με το φως το αληθινό, στα χέρια της μικρής Αννούλας, ξεκίνησε η πορεία μας στη γνώση και επίγνωση. Εναρκτήριο λάκτισμα στην αφύπνιση θα δώσει η ανάγνωση αποσπάσματος από την Ηλέκτρα του Ευριπίδη, από τη φέρουσα το ελληνοπρεπές όνομα ΛΥΔΙΑ.
Γνώσεις θαμμένες εσκεμμένως, αποκαλύφθησαν. Πολιτισμοί κρυμμένοι ξαναζωντάνεψαν, υψηλά ιδεώδη εθεάθησαν ζητώντας άμεση εφαρμογή στη χώρα που τα γέννησε τα ανέθρεψε και τα έβαλε θεμέλιο για τις δημοκρατίες του κόσμου.
Πρόγονες μνήμες, κοιμισμένες στα κύτταρα του Έλληνα, ζητούσαν αγωνιωδώς πύλες εξόδου, για να ξανανθίσει στον τόπο μας, το ωραίο, το μεγάλο, το αληθινό.
Παρήλασε μπρος σε μάτια τυφλωμένα από έλλειψη φωτός Ελληνικού, η άγνωστη τεχνολογία του Μινωικού πολιτισμού μείναμε άφωνοι.
Συνταξιδέψαμε με τους Μινωίτες θαλασσοκράτορες στα πέρατα του γνωστού και άγνωστου τότε κόσμου.
Θαυμάσαμε τη νοημοσύνη της πολύπαθης ελληνικής γλώσσης μέσα από τους λεξάριθμους ,και υποκλιθήκαμε μπροστά στη μεγαλοσύνη της.
Ο ορφικός ύμνος στον θεό Ασκληπιό από την γλυκόλαλη Λυδία θα μας οδηγήσει στα άδυτα στων Ασκληπιείων της Κρήτης και της Ελλάδος.
Ανάταση του νου και της ψυχής θα επιχειρηθεί από τον Edward Tick αποκαλύπτοντας σε εμάς τους αδαείς Έλληνες «τη θεραπεία μέσω των ονείρων» την οποία εφαρμόζει σε ασθενείς του επιτυχώς δια της εγκοιμήσεως σε παλαιά Ασκληπιεία, που εμείς αγνοούμε την ύπαρξή τους.
Η πατριωτισμός και η εθνική υπερηφάνεια στα ύψη όταν ο Συμεωνίδης Γεώργιος, αντιστράτηγος, απήγγειλε μεγαλοπρεπώς το δικό του ποίημα «Ελλάς ένα θαύμα στους αιώνες». Αυθόρμητα αναγνωρίστηκε από όλους και καθιερώθηκε σαν το νέο ευαγγέλιο του ελληνισμού.
Για να μην αφήσουμε παραπονεμένο το δικό μας ΔΙΑ επισκεφτήκαμε το σπίτι του στη Νίδα. και του αποδώσαμε τις πρέπουσες τιμές.
Μια εγκοίμηση καθοδηγούμενη από τον Edward Tick μετά το τέλος των εργασιών θα μας ξυπνήσει τα από χρόνια μέσα μας κοιμισμένα ερωτηματικά.
*Ποιος μας εξόρισε από τη γνώση;
*Ποιος ανέκοψε την πορεία αυτή προς την εξέλιξη ;
*Σε πια ύψη θα είχε φτάσει ο παγκόσμιος πολιτισμός;
*Γιατί στα σχολεία μας προωθείται ανθελληνική τακτική;
*Γιατί στο δημοτικό η ιστορία μας διδάσκεται σαν μυθολογία;
*Γιατί αλλοτριώθηκε η ελληνική παράδοση;
Και τώρα….! Προς τι το σχέδιο που έχει στηθεί επιμελώς από ανθέλληνες στα παγκόσμια εργαστήρια για τον αφελληνισμό μας ;
Γι’αυτό όπως μας επισήμανε με την ομιλία του ο Ευάγγελος Μπεξής, αρχαιολόγος εκδότης, ο επαναπροσδιορισμός της Εθνικής μας ταυτότητος αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα.
Εύσημα στην οργανωτική επιτροπή και ιδιαιτέρως στην πρόεδρο ΜΑΙΡΗ ΜΠΑΛΗ