Σ.Κεδίκογλου: Κρίσιμη για την επανεκκίνηση της οικονομίας η εκταμίευση της δόσης

Η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ είναι η πιο κρίσιμη για την επανεκκίνηση της οικονομίας”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας το Σάββατο το πρωί στη ΝΕΤ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε οτι “η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος – και όχι των τραπεζιτών”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά- είναι απαραίτητη για την τόνωση της ρευστότητας και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Οριακό σημείο για την δόση των 31.5 δις, όπως είπε ο κ Κεδίκογλου, είναι η 16η Νοεμβρίου.
Αναφερόμενος στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε οτι ο πρωθυπουργός τόνισε στους εταίρους μας ότι η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της. “Και όπως φάνηκε στο κοινό ανακοινωθέν οι ευρωπαίοι ηγέτες αναγνώρισαν τις θυσίες του ελληνικού λαού.” “Τον τελευταίο χρόνο πετύχαμε την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή σε όλο τον κόσμο” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Για τα εργασιακά, είπε οτι είμαστε ακόμη σε διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα. “Το επόμενο διάστημα που οι δανειστές μας θα βλέπουν τα αποτελέσματα θα ελαφρύνει, θα χαλαρώσει ο βρόγχος” επεσήμανε ο κ. Κεδίκογλου.
“Πρέπει να πάρεις επώδυνες απαοφάσεις για να προχωρήσεις”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρινίζοντας οτι τα ταμειακά αποθέματα επαρκούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. “Τώρα όλος ο κόσμος αναγνωσρίζει οτι το ελληνικό πρόγραμμα επανήλθε σε τροχιά”, ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου.
Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει στη Βουλή όταν θα έρθουν τα νεα μέτρα, δήλωσε οτι “οι βουλευτές θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν και θα ενημερωθούν πλήρως. Πρέπει πρώτα απ’ ολα να σώσουμε την πατρίδα μας”, τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου και συνέχισε: “Θεωρούμε οτι οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα συναισθανθούν το εθνικό χρέος. Πρέπει να παραμείνουμε ζωντανοί και πιστεύω οτι ολοι θα το καταλάβουν”. Οπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα συγκλιθεί νέο συμβούλιο αρχηγών.
Ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε την ανάγκη για κοινωνική συνοχή, τονίζοντας οτι “πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει ξεπεράσει τα όρια της επιβίωσης. Οι ασθενέστεροι, είπε, θα πληρώσουν ενδεχόμενη κατάρρευση της οικονομίας. Πολλοί άνεργοι αντιμετωπίζουν τραπεζικές υποχρεώσεις. Κατά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πρέπει να υπάρξουν διευκολύνσεις για τους αδύναμους συμπολίτες μας” δήλωσε.
Αναφερόμενος στην κριτική που της αντιπολίτευσης για τους κυβερνητικούς χειρισμούς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι “δεν έχουμε ακούσει μια ρεαλιστική αντιπρόταση απο την αντιπολίτευση.”Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε κατηγορηματικά ότι “οποιαδήποτε συζήτηση για ανασχηματισμό αυτη τη στιγμή αποκλείεται”.
NewsIt.gr