Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΙΚΕΑ

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν την Πέμπτη, 22/11/2012, από τις 5.00 το  απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ, οι εργαζόμενοι της εταιρείας  ΙΚΕΑ (Όμιλος  Φουρλής), διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των αμοιβών τους, ενώ νωρίτερα το  απόγευμα, οι εργαζόμενοι στα ΙΚΕΑ στη Λεωφόρο Κηφισού, συγκεντρώθηκαν έξω από  την είσοδο του καταστήματος, χωρίς να εμποδίζουν τους πελάτες να μπουν στο  κτίριο.
Η διοίκηση της εταιρείας κάλεσε πριν από λίγες ημέρες τους εργαζόμενους να  υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας, με μειώσεις μισθών από 8% έως 11%.
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναφέρει ότι «στηρίζει τον  αγώνα του Σωματείου και των εργαζομένων, που αρνούνται να υπογράψουν  τροποποιητικές ατομικές συμβάσεις».
Η Ομοσπονδία σημειώνει επίσης, ότι οι μειώσεις δεν δικαιολογούνται με δεδομένο  ότι «τα ΙΚΕΑ, όχι μόνο εξακολουθούν να επιδεικνύουν σταθερή και σημαντική  κερδοφορία καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης , αλλά διευρύνουν  συνεχώς τις πωλήσεις τους και τα μερίδια της αγοράς στο χώρο τους».
Εκτός από το κατάστημα της Λ. Κηφισού, κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί στο  εμπορικό συγκρότημα RIVER WEST στο Αιγάλεω και στο κατάστημα του Αεροδρομίου  «Ελ. Βενιζέλος».

Κ. Θεοδωρακάκος   News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ