Αίτηση αποφυλάκισης για την πενταπλή δολοφονία κυνηγών στο Αγρίνιο !

 Μνήμες από τα μακελειό που είχε σημειωθεί στην περιοχή Λεύκα του Αγρινίου και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο φέρνει η νέα αίτηση πρόωρης αποφυλάκισης, για λόγους υγείας και… προχωρημένης ηλικίας, που ετοιμάζεται να καταθέσει ο Λυσίμαχος Φούκας, ο άνθρωπος που μαζί με τον γιο του, είχε σκοτώσει εν ψυχρών 5 κυνηγούς.

Έξι χρόνια μετά το λουτρό αίματος, ο 80χρονος πλέον κτηνοτρόφος ευελπιστεί ότι οι δικαστικές αρχές θα δώσουν θετική εισήγηση στο αίτημά του να αποφυλακιστεί. Τόσο ο ίδιος όσο και ο 44χρονος γιος του Διονύσης βρίσκονται φυλακισμένοι στις φυλακές Μαλανδρίνου, εκτίοντας ποινή φυλάκισης 5 φορές ισόβια.

Από το 2008 όταν και καταδικάστηκαν, ο 80χρονος έχει καταθέσει δύο αιτήσεις αποφυλάκισης, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 στον Ιερό Ναό Παναγίας Άξιον Εστί στο χωρίο Λεύκα  Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνο για τα 6 χρόνια από τον άδικο χαμό των πέντε, που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των αδίστακτων δολοφόνων.

Η απίστευτη δολοφονία έλαβε χώρα το απόγευμα της 25ης Nοεμβρίου 2006. Οι πέντε κυνηγοί, όλοι συγγενείς μεταξύ τους, έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες δύο βοσκών, πατέρα και γιου, επειδή μπήκαν στα χωράφια τους ενώ κυνηγούσαν. Στις 16.00 το απόγευμα εκείνου του μοιραίου Σαββάτου τα αδέρφια Bασίλης και Xρήστος Nικολόπουλος και τα πρώτα ξαδέρφια τους Λάμπρος Aντρέσσας, Hλίας Πίπας και Aλέξης Nικολόπουλος ξεκίνησαν από το χωριό Λεύκα Aγρινίου για να κυνηγήσουν μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα, σε μια περιοχή, έξω από το χωριό Kαλύβια, η οποία θεωρείται καλό σημείο για κυνήγι.

Στις 17.10 ο πατέρας του 17χρονου Aλέξη Nικολόπουλου λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από τον γιο του. «Πατέρα» είναι η μόνη λέξη που προλαβαίνει να πει ο νεαρός πριν πέσει η γραμμή. O πατέρας ανησυχεί αλλά περιμένει περίπου δύο ώρες και, όταν κανένας από τους κυνηγούς δεν δίνει σημεία ζωής, αποφασίζει να τους αναζητήσει.

Oταν φτάνει στην περιοχή, εντοπίζει τους δολοφονημένους συγγενείς του ανάμεσα στις καλαμιές και σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους. O μόνος που λείπει είναι ο γιος του τον οποίο βρίσκει νεκρό περίπου 100 μέτρα πιο μακριά από τους υπόλοιπους. O νεαρός ήταν ο μόνος που προσπάθησε να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε. Eίχε δεχτεί μια σφαίρα στην πλάτη και άλλη μια εξ επαφής. Oπως προκύπτει, όλα τα θύματα είχαν δεχτεί τουλάχιστον δύο σφαίρες ο καθένας

Με στοιχεία από την espresso