Μοναστηριακή κουζίνα και αγιορείτικοι οίνοι σε γερμανικά εστιατόρια

Την μοναστηριακή κουζίνα και τους αγιορείτικους οίνους παρουσίασε σε εστιατόρια στο Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του ‘Αθω, στο πλαίσιο της δράσης προώθησης της γαστρονομίας της περιοχής «Mount Athos Area Gourmet».

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, στο ελληνικό restaurant Toxotis του Ντίσελντορφ και στο εστιατόριο Blau Gelb της Φρανκφούρτης παρουσιάσθηκαν ο προορισμός ως τόπος πολυμορφικών διακοπών, οι δραστηριότητες και οι προοπτικές που προσφέρει το Mount Athos Area Gourmet στους Γερμανούς θεματικούς επισκέπτες και η ιστορία της αθωνικής πολιτείας, ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Προβλήθηκαν και δοκιμάσθηκαν αγιορείτικοι οίνοι από το Μετόχι Χρωμίτσας της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος και από το Μυλοπόταμο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας.

Παράλληλα προσφέρθηκε μοναστηριακό μενού, εμπνευσμένο από το βιβλίο με τίτλο «Μαγειρική του Αγίου Όρους», το οποίο κυκλοφορεί μεταξύ άλλων και στη γερμανική γλώσσα και διατίθεται πλέον στη γερμανική αγορά.

Το μενού προετοιμάσθηκε από τον ίδιο το συγγραφέα του βιβλίου μοναχό Επιφάνιο Μυλοποταμινό και την ομάδα του αλλά και από το chef του Eagles Palace Resort & Spa, Ηλία Γκότση.

Πηγή: www.romfea.gr