Τ/Κυπριακός Τύπος, 2 Ιανουαρίου 2013

Ο θάνατος 20χρονης από το Καζακστάν, η οποία έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητικό δυστύχημα το οποίο προκάλεσε μεθυσμένος νεαρός από το Αζερμπαϊτζάν, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των πέντε τ/κ εφημερίδων. Αλλά θέματα είναι η επανένταξη των Ερτουγρούλογλου, Αβτζί και Γκιοκμέν στο ΚΕΕ καθώς και η παρουσία αρκετών διασήμων από την Τουρκία στα κατεχόμενα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.  

Με τίτλο «Η αρχή του τέλους, το τέλος του δρόμου», η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) αφιερώνει το πρωτοσέλιδο της στην επανένταξη των τριών «βουλευτών» Ερτουγρούλογλου, Αβτζί και Γκιοκμέν στο ΚΕΕ μετά από εντολή του Ερντογάν και γράφει ότι οι μεταθέσεις αυτές έκαναν άνω κάτω το κόμμα. Επίσης αναφέρει ότι αύριο θα ανακοινωθεί η απόφαση του λεγόμενου επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας σχετικά με τη «δικαστική» υπόθεση για το εκλογικό συνέδριο του κόμματος.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με πηχυαίο τίτλο «186 mlg αλκοόλ», αναφέρεται στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας αλκοόλ στον οργανισμό του 19χρονου Ελτζίλ Αλιζαντέ, από το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος το βράδυ της Πρωτοχρονιάς οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκε η 20χρονη Νάταλι Κουρνέτζοβα από το Καζακστάν.  Σε άλλο θέμα γράφει ότι πολλοί διάσημοι από την Τουρκία πέρασαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στα κατεχόμενα.  

 Με τίτλο «Στόχος 1 εκατομμυρίου ευρώ σε 25 χρόνια», η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) γράφει ότι ο πρόεδρος της τουρκικής εταιρείας Τασγιαπί, η οποία κέρδισε τη δημοπρασία για τα «δικαιώματα» χρήσης του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, Εμρουλάχ Τουρανλί δήλωσε στην εφημερίδα ότι η εταιρία του έχει στόχο σε διάστημα 25 χρόνων το παράνομο αεροδρόμιο να έχει κέρδη 1 εκατομμυρίου ευρώ. Αλλού εύχεται όπως τα βρέφη του 2013 φέρουν καλή τύχη και αναφέρεται σε 2 βρέφη τα οποία γεννήθηκαν το πρωί της 1ης Ιανουαρίου 2013. Σε άλλο θέμα, με τίτλο την Κουρνέτζοβα την σκότωσε το αλκοόλ, προβάλλει το θάνατο 20χρονης από το Καζακστάν.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Ευχαριστούμε το λαό μας», αναφέρεται στο επίτευγμα της εφημερίδας να κερδίσει την ιδιότητα «του πιο αξιόπιστου μέσου ενημέρωσης» η οποία εδώ και χρόνια αποφασίζεται από την παράνομη κρατική αρχή ραδιοτηλεόρασης Μπαϊράκ. Αλλού γράφει ότι ο 32χρονος Φερχάν Ερσές δώρισε τον ένα του νεφρό στον 62χρονο πατέρα του, σώζοντας του έτσι τη ζωή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα τρία «πρώτα βρέφη του 2013» ενώ προβάλλει και το θανατηφόρο τροχαίο.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με πηχυαίο τίτλο «Αύριο η μέρα της απόφασης», αναφέρει ότι στις 3 Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του λεγόμενου επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας σχετικά με τη «δικαστική» υπόθεση για το εκλογικό συνέδριο του κόμματος Εθνικής Ενότητας. Αλλού αναφέρεται σε φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία όπου δεκάδες χιλιάδες άτομα υποδέχτηκαν το νέο χρόνο κολυμπώντας σε παγωμένα νερά. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα πρώτα βρέφη του 2013.