Διάσημα κινηματογραφικά στιγμιότυπα στις αληθινές τους τοποθεσίες!

Ενώνοντας τις δύο μεγάλες του αγάπες, την φωτογραφία και το σινεμά, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Κρίστοφερ Μολόνεϊ επιλέγει στιγμιότυπα από διάσημες ταινίες και τα φωτογραφίζει με φόντο τις πραγματικές τοποθεσίες που απεικονίζουν, ταιριάζοντας προσεκτικά την γωνία λήψης και την προοπτική του στιγμιότυπου και της τοποθεσίας.

Η ιδέα προέκυψε κατά τη διάρκεια των καθημερινών διαδρομών του μέσα από το Central Park, όπου και αναγνώρισε διάφορα σημεία από αγαπημένες του ταινίες. «Μου προκάλεσε έκπληξη το ότι δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα οι τοποθεσίες από τις ταινίες του 1940 ή του 1950 αλλά μέρη από περσινές ταινίες είναι αγνώριστα,» έχει γράψει ο Μολόνεϊ, ο οποίος έχει διαπιστώσει τεράστιες διαφορές ανάλογα με τον σκηνοθέτη: «Μπορείς να καταλάβεις πόσο αγαπούν την πόλη κινηματογραφιστές όπως ο Γούντι Άλεν, ο Μάρτιν Σκορσέζε ή ο Σπάικ Λι. Είναι μερικές φορές δύσκολο ότι αυτά τα τρία διαφορετικά μέρη είναι όλα στην ίδια πόλη.»

Το πρότζεκτ «FILMography» μετρά ήδη πάνω από 250 φωτογραφίες από διάφορα σημεία της Νέας Υόρκης αλλά όχι μόνο – δείτε μερικές από αυτές στο παρακάτω γκάλερι και για τις υπόλοιπες επισκεφθείτε το tumbr του πρότζεκτ.

e-go.gr