Σαμαράς: Σε φάση ωρίμανσης επενδυτικά σχέδια με το Κατάρ

7AF44D04761D6086A89B3E1CEC516662Για επενδυτικά σχέδια που είναι σε φάση ωρίμανσης έκανε λόγο πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη με τον ομόλογό του και διάδοχο του θρόνου του Κατάρ Σεΐχη Ταμί μπιν Χαμάντ Αλ Θανί. Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα από το Μέγαρο Μαξίμου.«Δεν ξεκινάμε από το μηδέν, κάποια σχέδια είναι ήδη σε φάση ωρίμανσης και κάποια άλλα είναι υπό εξέταση. Εξετάζονται με ταχύτητα όλες οι επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για νέα, συγκεκριμένα σχέδια, που διαμορφώνουν τη νέα ενισχυμένη μας ατζέντα, από τον τουρισμό έως τα ενεργειακά προγράμματα, από τις υποδομές, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις κατασκευές έως τους συγκοινωνιακούς κόμβους» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Όσον αφορά
τη συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, διευκρίνισε ότι η Ελλάδα επιμένει σε μια δεσμευτική από το Διεθνές Δίκαιο [λύση], για το Αιγαίο η οποία όπως είπε είναι η μόνη στέρεη βάση για την επίλυση των διαφορών. «Πρέπει να σας πω ότι στις 5 Μαρτίου πρόκειται να γίνει μια κυβερνητική συνάντηση στην Άγκυρα και εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλα αυτά» πρόσθεσε.

Ως σημαντική για τις σχέσεις των δύο χωρών χαρακτήρισε εξάλλου τη σημερινή ημέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας -Κατάρ.

“Είναι σημαντική ημέρα, καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσουμε κάτι νέο, με ένα νέο τρόπο σκέψης και δράσης” ανέφερε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι “μπορούμε να δώσουμε μία νέα δυναμική στις επενδύσεις και στις επιχειρηματικές ευκαιρίες”.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι “οι Έλληνες επιχειρηματίες που βρίσκονται σήμερα στο Κατάρ είναι οι καλύτεροι. Οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά πεδία για ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις τους. Και οι δύο αγαπούν τη ζωή, το εμπόριο και τη θάλασσα”. Σημείωσε, ακόμα, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι εχθρός της γραφειοκρατίας και κατανοεί τα προβλήματα που δημιουργεί στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης.

Ο έλληνας πρωθυπουργός σήμερα Τετάρτη θα επισκεφθεί το τεχνητό νησί που έχει δημιουργηθεί στο Κατάρ, το μουσείο ισλαμικής τέχνης και τέλος το νέο αεροδρόμιο, στην κατασκευή του οποίου συμμετέχουν και ελληνικές εταιρείες.

Πηγή: .skai.gr