Ελληνοτουρκικό το επεισόδιο στην Κάλυμνο;

 

Νέα διάσταση φαίνεται να λαμβάνει η μυστηριώδης νυκτερική πτήση ελληνικού F-16 στην Κάλυμνο, όπως γράψαμε χθες Δευτέρα. Για άγνωστους λόγους, εκδηλώνεται αυτό το διάστημα μια αυξημένη τουρκική εναέριασ ¨δραστηριότητα” στο Αιγαίο την ίδια ώρα που διάφορες δηλ΄πωσεις Τούρκων αξιωματούχων επιχειρούν να θέσουν θέμα αμφισβήτησης ορισμένων ελληνικών νησιών.

Ήδη, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο επιχείρησε να διεισδύσει στο νησιωτικό σύμπλεγμα της περιοχής Κάλυμνος, Ίμια, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Καλόλιμνος.

Μάλιστα, όπως τονίζεται σε τοπικά Μέσα Μεσικής Ενημέρωσης,, το ελικόπτερο πλησίασε πολύ κοντά στην Κάλυμνο και αναχαιτίστηκε τελικά από δυο μαχητικά αεροσκάφη  F-16 από την 115 ΠΜ.

Το ελικόπτερο έγινε αντιληπτό λίγα λεπτά μετά τις 11 το βράδυ ενώ τα ελληνικά μαχητικά έφτασαν περίπου μισή ώρα αργότερα πάνω από το νησί όπου το ένα κατευθύνθηκε ανατολικά και το δεύτερο νότια επιχειρώντας κίνηση-«τανάλια» κατά του τουρκικού ελικοπτέρου.

Το συμβάν ερευνάται από τα αρμόδια Επιτελεία ενώ στην περιοχή υπάρχει αυξημένη επιφυλακή.

Τόσο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθούν την όλη κατάσταση εκ του πλησίον μεν, αλλά με ψυχραιμία.

Με στοιχεία και από rodiaki.gr