Πρόσκρουση πλοίου στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Στον πυλώνα στήριξης της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου προσέκρουσε σήμερα το πρωί το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο «Αντζελα», όταν κατά την διαδικασία χειρισμών απόπλου του από τον λιμένα Ρίου, αποκόπηκαν οι κάβοι πρόσδεσης, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πρόσκρουση πλοίου στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρίο για Αντίρριο με επτά επιβαίνοντες και επτά φορτηγά οχήματα.

Το πλοίο αποκολλήθηκε με ιδια μέσα και στη συνέχεια προσέδεσε και πάλι στην ανατολική προβλήτα Ρίου όπου και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και τα οχήματα.

Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, δεν υπήρξε εισροή υδάτων, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το «Αντζελα» υπέστη ζημιά στο πρυμναίο άλμπουρο και ρωγμή ενός μέτρου, μεταξύ της ίσαλου γραμμής και του ύψους του χώρου φορτώσεως οχημάτων, καθώς επίσης και στη γέφυρα από το άλμπουρο του πλοίου, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε ένα από τα φορτηγά οχήματα που μετέφερε το πλοίο.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της Πάτρας.

ethnos.gr