Για φόνο εκ προμελέτης ο Πιστόριους

Με τον Όσκαρ Πιστόριους να τρέμει σύγκορμος και να πλαντάζει στο κλάμα ο δικαστής ανακοίνωσε ότι η κατηγορία που θα του απαγγελθεί θα είναι για φόνο εκ προμελέτης. Αυτό σημαίνει ότι για να οριστεί εγγύηση θα πρέπει να παρουσιαστούν στοιχεία που να βοηθούν την υπεράσπισή του για το πως τελικά σκότωσε την σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Στο άκουσμα της κατηγορίας, μέλη της οικογένειας του Πιστόριους αγκαλιάστηκαν και άρχισαν να κλαίνε με λυγμούς. Το δικαστήριο έχει διακόψει για λίγο.

Νωρίτερα ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πως έπεσε νεκρή η Ρίβα Στέενκαμπ από το όπλο του Οσκαρ Πιστόριους μέσα στο δικαστήριο της Πρετόρια, όπου συζητείται το αίτημα του γνωστού αθλητή να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Πιστόριους πυροβόλησε τρεις φορές την σύντροφό του την ώρα που εκείνη ήταν στην τουαλέτα του σπιτιού του.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, o Πιστόριους σηκώθηκε από το κρεβάτι, φόρεσε τα δυο προσθετικά μέλη του, περπάτησε απόσταση 7 μέτρων και άρχισε να πυροβολεί μέσω της πόρτας του μπάνιου. “Δεν ήταν περίπτωση: “κάποιος στέκεται πάνω από το κρεβάτι μου και αμύνομαι”, είπε ο εισαγγελέας.

Στην συνέχεια, πυροβόλησε 4 φορές και οι τρείς σφαίρες βρήκαν την άτυχη Ρίβα Στέενκαμπ.

Στην συνέχεια έσπασε την πόρτα του μπάνιου και πήρε στα χέρια τη νεκρή κοπέλα του και την κατέβασε στον κάτω όροφο.

Νωρίτερα, οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι θα ασκήσουν εναντίον του Όσκαρ Πιστόριους δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης.

Η Στέενκαμπ κλειδώθηκε – άγνωστο γιατί – μέσα στην τουαλέτα τα ξημερώματα.

Οι δικηγόροι του Πιστόριους αρνήθηκαν τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης.

Την ίδια ώρα η Ρίβα Στέενκαμπ κηδευόταν στο Πόρτ Ελίζαμπεθ σε κλίμα οδύνης. (Φωτο)