Ο Τσίπρας θα αναλύσει τη …ΝΔ, παρουσία Σαμαρά!

Απόψε στο Μέγαρο Μουσικής ο Αντώνης Σαμαράς θα ακούσει τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγεί, παρόντων των επιφανών του «καραμανλισμού», πως η σημερινή ΝΔ απομακρύνθηκε ιδεολογικά από το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Την απάντηση θα την δώσει ο Α.Σαμαράς, αφού φέρεται να ζήτησε… να έχει τον τελευταίο λόγο, δηλαδή να μιλήσει τελευταίος παρότι, ως πρωθυπουργός, θα έπρεπε να ανέβει πρώτος στο βήμα.

Όλα αυτά θα συμβούν στην πολυσυζητημένη εκδήλωση που διοργανώνει το «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής» με αφορμή τα 15 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ.

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών επιμένουν ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ (και της αξιωματικής αντιπολίτευσης) θα αξιοποιήσει την πρόσκληση του Ιδρύματος προκειμένου να αναδείξει την μετακίνηση της «σημερινής ΝΔ» από το κέντρο στα… πολύ δεξιά του πολιτικού φάσματος.

Κατά την Κουμουνδούρου μάλιστα (σύμφωνα με non paper που διένειμε προ ημερών) «ο Κ.Καραμανλής, αντίθετα με την προδικτατορική περίοδο, μετά την πτώση της χούντας διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών».

Κατά άλλες πληροφορίες το Μαξίμου δεν είδε με καλό μάτι την πρόσκληση Α. Τσίπρα στην εκδήλωση. Κατά μία εκδοχή μάλιστα, αντέδρασε στον αρχικό σχεδιασμό να είναι ομιλητές μόνο ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και, ως εκ τούτου, προστέθηκαν στο πρόγραμμα ομιλίες των Ευ. Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη – πέραν του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια που θα ανοίξει την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση θα είναι παρών και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όπως και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος ο οποίος θα λάβει μέρος στην συζήτηση που θα ακολουθήσει. Στην πρώτη σειρά, φυσικά, ο Κώστας Καραμανλής χωρίς ωστόσο να ανήκει στους ομιλητές. Πρόεδρος του Ιδρύματος είναι ο Πέτρος Μολυβιάτης και αντιπρόεδρος ο Αχιλλέας Καραμανλής.