Τα είπαν στο τηλέφωνο Αβραμόπουλος – Κέρι

Για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας και την αμοιβαία βούληση των δύο χωρών να ενισχύσουν και να διευρύνουν τη συνεργασία τους, συζήτησαν ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη.

Κατά τη συνομιλία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ και επιβεβαίωσαν την αμοιβαία βούληση των δύο χωρών να ενισχύσουν και να διευρύνουν τη συνεργασία τους.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν, επίσης, τις προοπτικές της διαπραγματευτικής διαδικασίας του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον αμερικανό ομόλογό του για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. 
Μεταξύ των λοιπών θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με έμφαση στη Συρία και τις γειτονικές της χώρες, καθώς και οι σημαντικές προκλήσεις που υπάρχουν για την περιφερειακή σταθερότητα.
Σημειώνεται, τέλος, ότι οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα και οι σχετικές διευθετήσεις θα γίνουν δια της διπλωματικής οδού.