Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αξιωματικών στην Αθήνα

Μεγάλη συγκέντρωση διαμρτυρίας πραγματοποίησαν το  Σάββατο ,16.00 ώρα της 9 Μαρτίου 2013 ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί- Υπαξιωματικοί και Οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στην πλατεία Kλαυθμώνος στην Αθήνα.

Κατα τις εκτιμήσεις των “ειδικών” – ο αριθμός των συμμετασχόντων ξεπέρασε τους 15.000 , όπως εμφαίνεται και στις φωτογραφίες .

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η κεφαλή της πορείας είχε φθάσει στο Σύνταγμα η πλατεία Κλαθμώνος ήταν ακόμη γεμάτη από διαδηλωτές.

Ο αριθμός των συμμετασχόντων ξεπέρασε και τις πιό αισιόδοξες προβλέψεις των πάσης φύσεως εμπλακέντων με την διοργάνωση της συγκεντρώσεως.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγοί εα Παραγιουδάκης Μανούσος και Αντωνακόπουλος και επίσης πρώην Α/ΓΕΣ Ζιαζιάς Κ. και Βούλγαρης και άλλοι πρώην Αρχηγοί άλλων Κλάδων.

1902848Το κλίμα που επικράτησε ήταν μαχητικό. Άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με τέτοιου είδους εκδηλώσεις βγήκαν στο δρόμο για να κάνουν αισθητή στην πόλη την δική τους απόγνωση. Να την μοιραστούν με τους υπόλοιπους πολίτες .

Οι φωτογραφίες των φωτορεπόρτερς της Eurokinisis τα λένε όλα.

enstoloi1

Οι στρατιωτικοί που πήγαν στη συγκέντρωση σεβάτηκαν τη στολή τους.

Η κούραση μιας ζωής που αλλιώς είχε σχεδιαστεί στο πρόσωπο του απόστρατου, μπορεί να είναι εμφανής. Εξισορροπείται επαρκώς όμως από τον αγέρωχο αεροπόρο που είναι το σήμερα και το αύριο. Και οι δύο ένωσαν τις φωνές τους.

Πολλοί απόστρατοι εξέφρασαν ένα παράπονο. Ότι για 30-40 χρόνια πίστευαν ότι φύλαγαν την πατρίδα.”Τελικά φυλάγαμε όσους την λεηλατούσαν”, είπε κάποιος.