Όταν ακόμη δεν είχε ξεσπάσει η κρίση…

Όταν ακόμη δεν είχε ξεσπάσει η κρίση…να τι γράφαμε στις 18 Μαρτίου του 2008!

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τέλειωσε…αν δε το καταλάβατε.Εκτός κι αν το γεγονός σάς ήταν εντελώς αδιάφορο έτσι κι αλλιώς!
Υπήρξαν σημαντικά θεματικά “τραπέζια” και διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις…για αρχειοθέτηση.
Ωστόσο να πούμε τα πράγματα με τ’όνομά τους.
Όταν έχεις κυβερνήσει, ξέρεις πώς διαρθρώνεται η Οικονομία, ποιοί την ελέγχουν, πώς κάνουν παιχνίδι, όταν αρνείσαι να συζητήσεις μαζί τους, πώς μπορούν εύκολα ή δύσκολα να σε πετάξουν έξω από τους προγραμματισμούς σου!
Ξέρεις ακόμη τα όριά σου στο διεθνές παιχνίδι άσκησης εξουσίας,γνωρίζεις τις αυτονόητες δεσμεύσεις σου απέναντι στο διεθνή παράγοντα και στους οργανισμούς που μετέχεις και ,ανάλογα με την αντοχή σου,ρισκάρεις ή κάθεσαι στα αυγά σου.
Αυτά τα γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ.
Ο λαός ενδεχομένως τα διαισθάνεται ή τα αποδέχεται σιωπηλά…ελπίζοντας στο φιλότιμο του πρώην ιδεολόγου που εμπιστεύτηκε για να τον κυβερνήσει.
Αυτή τη φορά όμως όποιος προτίθεται να “κατεβάσει”κυβερνητική πλατφόρμα πρέπει να μιλήσει χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα πώς θα διαχειριστεί αυτό το τοπίο.
Καθαρά και ξάστερα πώς θα διαχρειριστεί το ναρκοπέδιο της Οικονομίας.
Τι πολιτική θα χαράξει έναντι όλων όσων με θεσμικό και εξωθεσμικό τρόπο “νέμονται”τον πλούτο της χώρας.
Ποια θα είναι η στάση του απέναντι στο διεθνή παράγοντα,που έτσι κι αλλιώς μάς θεωρεί
χωράφι του κι εμείς του αναγανωρίζαμε ως σήμερα τον προστατευτισμό του έναντι των όποιων επιβουλών σε βάρος μας.
Να μας πει,βρε αδελφέ,αφού δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. να μας βγάλει από την κρίση,πώς και με ποιους πολιτικούς ένας άλλος σχηματισμός θα αναλάβει το δύσκολο εγχείρημα όχι της διαχείρισης της κρίσης αλλά της διεξόδου απ’αυτήν!
Και πριν ακούσουμε υποσχέσεις και συνθήματα,καλό είναι ο νέος σωτήρας στη συνείδηση της κοινωνίας να μάς ξεκαθαρίσει πώς θα λύσει τα απλά καθημερινά προβλήματα, όπως για παράδειγμα τη διαχείριση των απορριμάτων, πίσω από την οποία συγκρούνται (άκου να δεις) απίστευτα συμφέροντα!

Σήμερα φυσικά το ημερολόγιο γράφει 10 Μαρτίου 2013! Πριν μερικές μέρες, αν θυμάστε, τέλειωσε το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και εξαγγέλθηκε το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Η κρίση είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση πλέον στις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς την έγκριση των δανειστών, αν θα ανακαθορίσει φορολογικούς συντελεστές και ενώ η ανεργία καλπάζει, η ύφεση μεγαλώνει και η απελπισία έχει οδηγήσει στην απραξία, τα ερωτήματα παραμένουν τα ίδια, τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια και απλώς ο χρόνος περνάει ανεπίστρεπα!

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε