Υπουργείο Δικαιοσύνης:Επίθεση στρατιωτικού τύπου στις φυλακές Τρικάλων

Όπως αναφέρεται σε σχετική  ανακοίνωση, η επίθεση έγινε περίπου στις 8.30 το βράδυ, «ώρα που οι  κρατούμενοι δεν είχαν ακόμη εισέλθει στα κελιά τους».
Σύμφωνα με το  υπουργείο Δικαιοσύνης «άγνωστοι δράστες, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, με δυο  οχήματα και βαρύτατο οπλισμό άνοιξαν πυρ κατά των σκοπών εξωτερικής φρούρησης,  αλλά και κατά του οχήματος της περιπόλου του σωφρονιστικού καταστήματος που  βρισκόταν έξω από αυτό και το οποίο βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά».
Επίσης, κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης «πυρά δέχθηκαν όχημα της  Αστυνομίας που είχε διατεθεί για την ενέργεια ελέγχων σε κοντινό σημείο και  προσέγγιζε το Κατάστημα Κράτησης, καθώς και έτερο σταθμευμένο έξω από αυτό  περιπολικό».
Ακόμα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κατά την ανταλλαγή  των σφοδρών πυρών που διήρκεσαν πλέον της μισής ώρας και μετέτρεψαν την περιοχή  σε πεδίο μάχης τραυματίστηκαν στην κοιλιακή χώρα δυο εξωτερικοί φρουροί, εκ των  οποίων ο ένας σοβαρά.
Όπως διαπιστώθηκε, 11 αλλοδαποί κρατούμενοι για  εγκλήματα ληστειών και κλοπών κατάφεραν να αποδράσουν από τη Γ2 πτέρυγα του  Καταστήματος Κράτησης εκμεταλλευόμενοι την ένοπλη συμπλοκή των αγνώστων δραστών  με τις εκεί ευρισκόμενες δυνάμεις».
Οι δύο τραυματισμένοι εξωτερικοί  φρουροί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου υποβλήθηκαν σε χειρουργική  επέμβαση και ο ένας εξ αυτών παραμένει στη Μονάδα Εντατικής  Θεραπείας.
Τέλος, στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι από τις  μέχρι τώρα έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αρμόδιους «δεν ανευρέθησαν  πυροβόλα όπλα, ούτε κάλυκες που να επιβεβαιώνουν χρήση πυροβόλου όπλου από  κρατούμενους εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, κατά την ώρα της απόδρασης.  Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση».

 

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/291153/ypoyrgeio-dikaiosynisepithesi-stratiotikoy-typoy-stis-fylakes-trikalon#ixzz2ONpew56v