Στο “σφυρί” για καλό σκοπό τα κοσμήματα της Λολό

Τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 όσο η καριέρα της Τζίνα Λολομπρίτζιντα απογειωνόταν τόσο εκείνη αντάμειβε τον εαυτό της με ακριβά κοσμήματα. Η ηθοποιός σε κάθε της ταξίδι στην Ιταλία, στη Γαλλία ή στην Αμερική επισκεπτόταν τα κοσμηματοπωλεία Bulgari για να αγοράσει κάποια από τα καλύτερα κομμάτια. Μάλιστα, προτιμούσε να το κάνει αυτό μόνη της, ώστε να αντλεί ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση.

Τα χρόνια ωστόσο πέρασαν, η ίδια έχει αποσυρθεί από την υποκριτική από τη δεκαετία του ’80 και τα διαμάντια έχουν μείνει στα κουτιά τους, αχρησιμοποίητα για πολύ καιρό. Προκειμένου λοιπόν να αλλάξει αυτή την κατάσταση, αποφάσισε να βγάλει σε δημοπρασία κάποια από τα πιο σημαντικά κοσμήματα που έχει στη συλλογή της και να διαθέσει τα χρήματα για καλό σκοπό.

Ετσι, 22 κομμάτια θα βγουν στο σφυρί από τον οίκο Sotheby’s στη Γενεύη στις 14 Μαΐου. Προτού όμως αλλάξουν χέρια, θα έχουν προλάβει να εκτεθούν για το κοινό στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και στη Ρώμη.

Περίοπτη θέση στην ακριβή μπιζουτιέρα που θα δημοπρατηθεί έχει ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από μαργαριτάρια και διαμάντια του 1964 που αναμένεται να πουληθεί 780.000 ευρώ. Την ίδια τιμή εκτιμάται ότι θα πιάσει και το διαμαντένιο δαχτυλίδι των 19,03 καρατίων ενώ ένα σετ με διαμαντένιο κολιέ και βραχιόλι του 1954 θα πωληθεί 390.000 ευρώ.

Πιο φτηνά θα κοστίσει στον υποψήφιο αγοραστή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με κλιπ, φτιαγμένα από σμαράγδι και διαμάντια, τα οποία φορούσε η Λολό όταν φωτογραφίστηκε ένα βράδυ του 1965 στο πλάι του Σαλβαδόρ Νταλί. Αυτά αναμένεται να φθάσουν στις 200.000 ευρώ.

Η 86χρονη σήμερα σταρ δήλωσε ότι τα έσοδα που θα συγκεντρώσει από τις πωλήσεις των προσωπικών της αντικειμένων θα δοθούν για τη δημιουργία ενός νοσοκομείου αφιερωμένου στην έρευνα των βλαστοκυττάρων.

 

Πηγή: Τα Νέα