Γυμνόστηθη διαμαρτυρία μπροστά στη Μέρκελ και τον Πούτιν

Με το στόμα ανοικτό έμειναν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Διεθνή Έκθεση Βιομηχανίας του Ανόβερο, όταν μπροστά τους εμφανίστηκαν γυμνόστηθες διαδηλώτριες.

Ο Πούτιν και η Μέρκελ βρίσκονταν στο περίπτερο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του ομίλου Μάρτιν Βίντερκορν, όταν τέσσερις γυναίκες που φώναζαν «Fuck dictator» (Γ@μ@στ@ το δικτάτορα), όρμησαν πάνω στην εξέδρα.

Στις εικόνες που μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, βλέπει κανείς δύο απ’ αυτές τις γυναίκες, που είχαν γραμμένο στο σώμα τους με μαύρη μπογιά το σύνθημα που φώναξαν, να τίθενται με δυσκολία υπό έλεγχο από την αστυνομία.

Ο Πούτιν και η Μέρκελ επισκέπτονταν την έκθεση του Ανόβερο, η οποία καυχιέται πως είναι η μεγαλύτερη έκθεση βιομηχανίας στον κόσμο.

Χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε καλέσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Ρωσία να δώσουν «μια ευκαιρία στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και στις πολλές ενώσεις που στη Γερμανία ξέρουμε πως είναι ένας κινητήρας καινοτομίας».

Η ένωση φεμινιστριών ακτιβιστριών Femen, η οποία ιδρύθηκε στην Ουκρανία και συνηθίζει τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες, είχε διαδηλώσει την περασμένη Πέμπτη κατά του ισλαμισμού μπροστά από τεμένη και διπλωματικές αντιπροσωπείες της Τυνησίας σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε πως οι διαδηλώτριες στην έκθεση του Ανόβερο ανήκουν σ’ αυτή την οργάνωση.

Πηγή:  iefimerida.gr