Σενάριο με ακραίους ισλαμιστές για τους δύο Μητροπολίτες

Σενάριο με ακραίους ισλαμιστές

O τηλεοπτικός σταθμός Αλ Μανάρ του Λιβάνου μετέδωσε χθες ότι οι δύο απαχθέντες μητροπολίτες στη Συρία κρατούνται από την εξτρεμιστική οργάνωση Ταξιαρχία Στρατιωτών του Ισλαμικού Χαλιφάτου στην ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με το «Παρατηρητήριο της Χριστιανοφοβίας» στη Γαλλία (11/05/13) “αν επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία, είναι πολύ ανησυχητική γιατί αυτή η ένοπλη ομάδα χαρακτηρίζεται πιο ριζοσπαστική και από το ολέθριο Μέτωπο αλ Nούσρα”.

Η συριακή αντιπολίτευση επιμένει ότι πρόκειται για ομάδα πιο επικίνδυνη και από την Αλ Κάιντα. Ισχυρίζεται ότι κινητοποίησαν ειδικούς απεσταλμένους για να πληροφορηθούν για την τύχη των αγνοουμένων.

Η Συριακή Εθνική Συμμαχία και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός βεβαιώνουν ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για επιτυχή έκβαση της υπόθεσης γιατί όπως ισχυρίζονται αυτό το γεγονός της απαγωγής ζημίωσε σε μεγάλο βαθμό την “επανάσταση”.

Ο Λιβανέζος σαλαφιστής κήρυκας Ομάρ Μπάκρι αρνήθηκε την ύπαρξη ένοπλης οργάνωσης με αυτήν την επωνυμία και κάλεσε τους τυχόν αρχηγούς της να γνωστοποιήσουν την ταυτότητά τους και να αναλάβουν την ευθύνη.

Ωστόσο, η αυτοαποκαλούμενη Tαξιαρχία Στρατιωτών του Ισλαμικού Χαλιφάτου έγινε γνωστή στη Συρία τον περασμένο Ιανουράρι όταν και ανάρτησε βίντεο στο διαδίκτυο στο οποίο εμφανίζεται κάποιος Αμπού Αλί Αλ Moυχαγιέρ ως εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης εν μέσω ένοπλων μασκοφόρων μαχητών.

Αυτός ανακοίνωσε ότι στόχος της ομάδας είναι να διαδώσουν το μήνυμα του Ισλάμ και να ιδρύσουν το χαλιφάτο στη Συρία.

Όμως ανώνυμες πηγές κατονομάζουν ως ηγέτη της οργάνωσης τον Κουβετιανό σαλαφιστή Αμπού Ομάρ ο οποίος έφθασε στη Συρία προερχόμενος από τη Βοσνία μέσω Κωνσταντινούπολης και κινείται μεταξύ Χαλεπίου, Ιντλέμπ και Τουρκίας.

Άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που αναδημοσιεύει το Αλ Μανάρ, φέρουν τους δύο μητροπολίτες θύματα μιας ένοπλης συμμορίας που ηγείται ο Αμπντού Ζαμζάν ο οποίος μην έχοντας συνείδηση των συνεπειών της πράξης αυτής δεν ξέρει πως να τη διαχειρισθεί.

Tις ίδιες πληροφορίες μεταδίδει και το λιβανέζικο ειδησεογραφικό Αλ Νάσρα.

http://www.youtube.com/watch?v=P4zMsTd94w0&feature=player_embedded

Πηγή: dogma.gr