“Διαχρονική αιχμή του δόρατος για Κυπριακό η κυπριακή παροικία στην Ελλάδα”

Διαχρονική αιχμή του δόρατος στους αγώνες για την επίλυση του Κυπριακού χαρακτήρισε την κυπριακή παροικία στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του στο 13ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ), τον οποίο ανέγνωσε ο Παναγιώτης Αντωνίου, Διευθυντής του Γραφείο του Προέδρου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις οικονομικές εξελίξεις, οι οποίες, όπως είπε, «οδήγησαν την Κύπρο στο χείλος της οικονομικής και κατάρρευσης», σημειώνοντας ότι σε αυτή την κρίσιμη ώρα της οικονομικής δοκιμασίας που διέρχεται η χώρα, «αποτελεί για όλους προτεραιότητα η διάσωσή της», και υπάρχει ανάγκη υπευθυνότητας, ενότητας και συλλογικής δράσης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε για την πρόθεσή του, παράλληλα με τις προσπάθειες για έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, να εργαστεί για επίτευξη λύσης του Κυπριακού, που όπως είπε, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την πατρίδα και το λαό.

Εκδήλωση στην Αθήνα για τον Αρχιεπίσκοπο Μακαρίου Γ`

Εκδήλωση τιμής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ` πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Κυπριακή Εστία στην Αθήνα, από την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Ιστορικό Πολιτιστικό Κέντρο, Μακαρίου Γ` Παναγιάς της Κύπρου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 13ου Συνεδρίου της ΟΚΟΕ, παρουσιάστηκε συνολικά το έργο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`, τόσο το πολιτικό όσο και το θρησκευτικό.

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος μίλησε για την εκκλησιαστική πτυχή της ζωής του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και σημείωσε ότι στα 64 χρόνια της ζωής του, πραγματοποίησε έργο αιώνων. Είπε ότι ήταν ο νεότερος Αρχιεπίσκοπος στην ιστορία της Κύπρου και κατάφερε να βάλει τη σφραγίδα της προσωπικότητάς του στην ιστορία της πατρίδας του.