Αγωνία για τον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή – Φοβούνται οξεία λευχαιμία

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Πολωνία ο Έλληνας Παγκόσμιος πρωταθλητής του Κανόε Καγιάκ, Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, ο οποίος βρέθηκε λιπόθυμος στο ξενοδοχείο που διέμενε

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του κανόε καγιάκ, Ανδρέα Κιλιγκαρίδης, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πολωνίας όπου είχε πάει για να συμμετάσχει σε αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο 37χρονος Έλληνα αθλητής βρέθηκε λιπόθυμος από τον προπονητή του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στην πόλη Μπίτκος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Οι πρώτες ενδείξεις έκαναν λόγο για αιμάτωμα στο κεφάλι, αλλά απ’ ότι φαίνεται το πρόβλημα του είναι μεγαλύτερο και θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες και μετά τις εξετάσεις οι γιατροί έχουν διαγνώσει λευχαιμία, σύμπτωμα τις οποίας ήταν η αδιαθεσίας που ένιωσε.

Ήδη για την Πολωνία αναχώρησε η σύζυγός του (έχουν δυο ανήλικα παιδιά) ενώ σε συναγερμό βρίσκεται η ομοσπονδία του Κανόε Καγιάκ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Αντώνη Νικολόπουλο.

Συντετριμμένος ο κ. Νικολόπουλος, δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: “Είμαστε συγκλονισμένοι. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Το τραγικό είναι ότι ο Ανδρέας είχε κάνει γενικές εξετάσεις πριν αναχωρήσει για την Πολωνία. Είχε δέκατα και οι γιατροί του είπαν… πήγαινε! Είναι όλα καλά! Περιορίστηκαν στα επιφανειακά. Του είπαν πως πρόκειται μόνο για μία ίωση. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν δυστυχώς λόγο για οξεία λευχαιμία, κάτι που δεν μπορώ πάντως να πω με σιγουριά αυτή τη στιγμή. Θα γνωρίζω περισσότερα αργότερα”.

Πηγή: ΑΠΕ