Ανώμαλη προσγείωση αεροπλάνου – 3 τραυματίες

Βλάβη στο σύστημα προσγείωσης παρουσιάστηκε σε αεροπλάνο που είχε απογειωθεί από το Βουκουρέστι και έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ρώμη.

Ένα αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από το Βουκουρέστι, αναγκάσθηκε να πραγματοποιήσει ανώμαλη προσγείωση σήμερα το πρωΐ στο αεροδρόμιο της Ρώμης-Φιουμιτσίνο, εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα προσγείωσης, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τρεις από τους επιβάτες του, μεταδίδει το πρακτορείο ANSA και άλλα μέσα ενημέρωσης.
Οι 165 επιβαίνοντες εξήλθαν από το αεροσκάφος από τις ειδικές τσουλήθρες. Ένας από τους τροχούς του αεροσκάφους παρέμεινε μπλοκαρισμένος και δεν κατέβηκε.

Το αεροσκάφος της εταιρείας Wizz Air πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βουκουρέστι-Ρώμη.

Ο κυβερνήτης, που κανονικά επροβλέπετο να προσγειώσει το αεροσκάφος στο μικρότερο αεροδρόμιο της Αιώνιας Πόλης Τσαμπίνο, ζήτησε να προσγειωθεί στο Φιουμιτσίνο, όπου ο διάδρομός του είναι πιο μακρύς.

Ο κυβερνήτης κατόρθωσε να προσγειώσει το αεροσκάφος με μόνο έναν τροχό κι έναν κινητήρα. Αυτό μόλις σταμάτησε την πορεία της προσγείωσης έγειρε προς το ένα πλευρό. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και των Καραμπινιέρων.