Σοκολατένιες… αποδράσεις σε όλο τον κόσμο

Λατρεύετε τη σοκολάτα και τα ταξίδια; Αν θέλετε να συνδυάσετε αυτές τις δυο αγάπες σας ταξιδέψτε σε έναν προορισμό, που θα σας προσφέρει πολλές επιλογές απόλαυσης του αγαπημένου σας γλυκού.

Από εργοστάσια σοκολάτας σε παραδοσιακές σοκολατερί , αυτές οι πέντε τοποθεσίες είναι σίγουρο ότι θα σας ανοίξουν την όρεξη για μια γλυκιά αμαρτία.

Ghirardelli Square, Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια

Η Ευρώπη μπορεί να είναι περισσότερο γνωστή για τις κομψές σοκολατερί της, αλλά όταν πρόκειται για γλυκίσματα με λιωμένο κακάο, η Ghirardelli Square του Σαν Φρανσίσκο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη.

Τα 20ου αιώνα κτίρια του εργοστασιακού συγκροτήματος Ghiridelli περιτριγυρίζονται από καταστήματα σοκολάτας, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές γλυκές απολαύσεις. Δυστυχώς, η παραγωγή σοκολάτας έχει μετακινηθεί αλλού, αλλά αν θέλετε να δείτε τη διαδικασία, μπορείτε να παρακολουθήσετε μια δωρεάν ξενάγηση στο κοντινό εργοστάσιο TCHO.

Hershey, Πενσυλβάνια

Ολόκληρη η ζωή της πόλης Hershey στην Πενσυλβάνια φαίνεται να περιστρέφεται γύρω από τη σοκολάτα. Μάθετε τα πάντα για τη δημιουργία της σοκολάτας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του World Chocolate, ανακαλύπτοντας πως οι κόκκοι του κακάο, μετατρέπονται σε σοκολάτα με πλούσια γεύση.

Οι επισκέπτες δεν θα φύγουν με άδεια χέρια, καθώς δωρεάν δείγματα τους περιμένουν στο τέλος της ξενάγησης. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε να βυθιστείτε κυριολεκτικά στη σοκολάτα, στο Spa του ξενοδοχείου Hershey Chocolate, με θεραπείες, όπως μια μάσκα από κακάο ή η επικάλυψη με fondue σοκολάτας.

Ελβετία

Το μαγικό στην Ελβετία είναι ότι δεν υπάρχει μόνο ένα μέρος που είναι γνωστό για τη σοκολάτα, ολόκληρη η χώρα είναι γεμάτη από σοκολατερί. Η Confiserie Sprungli στη Ζυρίχη έχει τελειοποιήσει την τέχνη της τρούφας από το 1859, ενώ το Εργοστάσιο Σοκολάτας Stettler στη Γενεύη προσφέρει μια περιήγηση στους χώρους παρασκευής της.

Μαδρίτη

Στη Μαδρίτη, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς θα ικανοποιήσετε τον πόθο σας για σοκολάτα, ακόμα και αργά τη νυχτά, αφού όλη η πόλη είναι διάσπαρτη με Chocolaterias, που ειδικεύονται στην παραγωγή των παραδοσιακών γλυκισμάτων, churros, που ταιριάζουν απόλυτα με σοκολάτα. Αυτά τα τηγανητά μπαστουνάκια ζύμης σερβίρονται με ένα φλιτζάνι γεμάτο λιωμένη γλυκόπικρη σοκολάτα, και τα καταστήματα που τα σερβίρουν μένουν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κόστα Ρίκα

Μερικοί από τους καλύτερους κόκκους κακάο στον κόσμο προέρχονται από την Κόστα Ρίκα. Ακόμα κι αν δεν σας αρέσουν τα γλυκά, το να μάθετε για την ιστορία παραγωγής της σοκολάτας και τη διαδικασία μετατροπής του καρπού των κακαόδενρων στον λαχταριστό πειρασμό, που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε, είναι αναμφισβήτητα μια συναρπαστική εμπειρία.

Πηγή: News.gr