Έξι αστυνομικοί αυτοκτόνησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Τουρκία

 

– ‘Αλλη μια νύχτα σφορδρών συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας – Πλημμύρισε η πλατεία Ταξίμ και το κέντρο της Άγκυρας – Ερντογάν: Δώστε ένα μάθημα στους διαδηλωτές – “Ο Σόρος προσπαθεί να με ανατρέψει” – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

 

Εξι Τουρκοι αστυνομικοί αυτοκτόνησαν στην Τουρκία κατα τη διάκεια των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Hurriyet».
Οπως γράφει η εφημερίδα, οι αστυνομικοί δεν άντεξαν την πίεση από την κατακραυγή αλλά και τις πολύωρες υπηρεσίες τους, κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ένωσης Αστυνομικών, Φαρούκ Σεζέρ , πολλοί συνάδελφοί του που μεταφέρθηκαν από άλλες πόλεις στην Κωνσταντινούπολη, αναγκάζονται να κοιμούνται σε παγκάκια, πάνω στις ασπίδες τους ή σε χάρτινα κουτιά.Κάποιοι από αυτούς μάλιστα κάνουν συνεχόμενες βάρδιες 120 ωρών, νηστικοί.

 

 

 

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, το βράδυ του Σαββάτου, ομάδα φιλοκυβερνητικών διαδηλωτών άρχισε να πετάει πέτρες σε πορεία αντικυβερνητικών διαδηλωτών στα Άδανα στη νότια Τουρκία. Η αστυνομία απομάκρυνε από την περιοχή γυναίκες και παιδιά, αλλά οι δύο ομάδες συνέχισαν να συγκρούονται με πέτρες και ξύλα.

 

 

Στο κέντρο της Άγκυρας η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και έκανε χρήση κανονιών νερού για να διαλύσει 5.000 διαδηλωτές.

 

 

Οι δυνάμεις της τάξης καταδίωξαν τους διαδηλωτές που κατέφυγαν στα δρομάκια γύρω από την πλατεία, νευραλγικό κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας.

Ερντογάν: Δώστε τους ένα μάθημα
Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε από τα Άδανα τους οπαδούς του να δώσουν “ένα μάθημα” στους διαδηλωτές στις επόμενες δημοτικές εκλογές το Μάρτιο του 2014.
“Δεν απομένουν παρά επτά μήνες, έως τις τοπικές εκλογές. Θέλω να δώσετε στους ανθρώπους αυτούς ένα πρώτο μάθημα με δημοκρατικά μέσα στις κάλπες”, τόνισε σε ομιλία του, που αναμεταδόθηκε απ’ ευθείας από τα τηλεοπτικά δίκτυα, ενώπιον χιλιάδων οπαδών του που είχαν έλθει να τον επευφημήσουν στο αεροδρόμιο της πόλης αυτής.
Ο Ερντογάν έδειξε για μια ακόμη φορά τη σθεναρή του στάση έναντι των διαδηλωτών που σε όλη τη χώρα ζητούν την παραίτηση του.
“Είναι δειλοί σε τέτοιο σημείο που υβρίζουν τον πρωθυπουργό αυτής της χώρας”, τόνισε, χρησιμοποιώντας το όρο “βάνδαλοι” ή και “αναρχικοί” για να χαρακτηρίσει τους διαδηλωτές.
Ο επικεφαλής της ισλαμικής-συντηρητικής κυβέρνησης, διαβεβαίωσε επίσης ότι στην κυβερνησή του εκπροσωπούνται όλοι οι Τούρκοι, χωρίς διακρίσεις. “Είμαστε το κόμμα των 76 εκατομμυρίων” κατοίκων της Τουρκίας, τόνισε. “Ο Σόρος προσπαθεί να με ανατρέψει”
Ο τούρκος πρωθυπουργός υποστηρίζει πως «οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις που συμβαίνουν 12 μέρες στην Τουρκία είναι μια προσπάθεια πολιτικού πραξικοπήματος δυνάμεων με διεθνή στήριξη» και φέρεται να αναφέρεται στον Τζόρτζ Σόρος.
Η φιλο-κυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak αναφέρει λεπτομέρειες από την ομιλία που έκανε ο Ερντογάν προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Ερντογάν τόνισε πως η χρονική συγκυρία είναι περίεργη των διαδηλώσεων και ανέφερε «όλα ξεκίνησαν μετά την φιλοξενία του Ομπάμα στις ΗΠΑ. Τα οικονομικά δεδομένα του Μαΐου ήταν τα καλύτερα στην ιστορία της τουρκικής δημοκρατίας. Αν δεν συνέβαινε η υπόθεση με τα 10-15 δέντρα θα πατούσαν το κουμπί για άλλο θέμα». «Στόχος ήταν η τουρκική οικονομική άνοιξη» γράφει η εφημερίδα.
Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr