Νέα επεισόδια με τραυματίες στην Άγκυρα

Η τουρκική αστυνομία έριξε το βράδυ του Σαββάτου δακρυγόνα και έκανε χρήση κανονιών νερού για να απωθήσει 5.000 διαδηλωτές στο κέντρο της Άγκυρας, σύμφωνα με φωτογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου.

Εκατοντάδες αστυνομικοί με εξάρτυση έκαναν άφθονη χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που διέκοψαν την κυκλοφορία και αρνήθηκαν να διαλυθούν, παρά τις προσταγές των αρχών, στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, εστία των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.

Οι δυνάμεις της τάξης καταδίωξαν τους διαδηλωτές που κατέφυγαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία, νευραλγικό κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας.

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά κανάλια.

Στην Κωνσταντινούπολη, οι οπαδοί των τριών αντίπαλων ποδοσφαιρικών ομάδα, Φενέρμπαχτσε, Γαλατάσαράι και Μπεσίκτας, παραμέρισαν τις διαφορές τους και συμπορεύθηκαν στην πλατεία Ταξίμ.

«Είμαστε κατά του φασισμού, όλοι μαζί. Πράγματι θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε τον Ταγίπ Ερντογάν που μας έφερε κοντά. Αυτός ένωσε όλη τη χώρα εναντίον του» δήλωσε διαδηλωτής.

Νωρίτερα, το κόμμα του Ερντογάν απέκλεισε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, βάζοντας τέλος στη φημολογία που ακουγόταν στη γείτονο.

«Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν το Μάρτιο του 2014, οι προεδρικές τον Αύγουστο και οι βουλευτικές τον Ιούνιο του 2015, δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής στο πρόγραμμα», είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής του AKP (κυβερνών κόμμα) μετά την έκτακτη συνεδρίαση του κεντρικού συμβουλίου του το Σάββατο.

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε