Αξίζει το ρίσκο που παίρνει ο Σαμαράς με την ΕΡΤ, εκτιμά η JP Morgan

Η αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ κρύβει κινδύνους που αξίζει όμως να αναλάβει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εκτίμησε την Παρασκευή η επενδυτική τράπεζα JP Morgan, επισημαίνοντας ότι ίσως αποτελέσει σημείο καμπής για τη χώρα.Το λουκέτο στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό μέσο βρίσκει αντίθετους τους κυβερνητικούς εταίρους ενώ έχει προκαλέσει έντονες κοινωνικές διαμαρτυρίες. Δεν φαίνεται, ωστόσο, να συνιστά πολιτικό «ατύχημα», υποστήριξε η JP Morgan, όπως μεταδίδει το Reuters.Η κυβέρνηση «πετυχαίνει δύο πράγματα. Πρώτον, επιδεικνύει προθυμία να θιγούν κάποιες από τις “ιερές αγελάδες” του δημοσίου… ενώ θα μπορούσε να βοηθήσει το βασικό κυβερνητικό κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, να παγιώσει την πολιτική του εξουσία με τρόπο που να επιτρέπει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις», ανέφερε η επενδυτική τράπεζα σε έκθεσή της.

Σύμφωνα με την JP Morgan, εάν η κυβέρνηση καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση αυτή, τότε πιθανόν η Νέα Δημοκρατία να βγει ενισχυμένη καθώς θα έχει δείξει την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει με την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα.

«Ως αποτέλεσμα, η πορεία προς μια ευρύτερη αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα -αν και συνεχίζει να αποτελεί πρόκληση- θα προκαλεί λιγότερο δέος», ανέφερε η JP Morgan.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν τη Δευτέρα το απόγευμα, με κυβερνητικούς αξιωματούχους να λένε στο Reuters ότι υπάρχει περιθώριο συνεννόησης ώστε η ΕΡΤ να επαναλειτουργήσει και να μην συρθεί η χώρα σε εκλογές.

Newsroom ΔΟΛ