Σαμαράς προς υπουργούς: «Να πιάσετε τον ταύρο από τα κέρατα»

Τη σταθερότητα και την ενότητα για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων έθεσε ως στόχο της νέας κυβερνησης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την τοποθέτησή του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, δίνοντας παράλληλα κατευθυντήριες γραμμές στα μέλη της νέας κυβέρνησης ζητώντας τους συντονισμό, γρήγορη ενημέρωση και λιγότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις.

«Στόχος είναι η εξάντληση της τετραετίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός θεωρώντας αναγκαία τη σταθερότητα για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

«Σταθερότητα σημαίνει καλύτερος συντονισμός στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Προωθούμε και πιστεύουμε όλες τις θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, δεν μας τις επιβάλλει κανείς» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

«Μας ενώνουν τα μεγάλα και το αύριο και δεν θα αφήσουμε να μας διαιρέσουν τα μικρά και το παρελθόν. Μας ενώνει κοινή ευθύνη απέναντι στον τόπο. Ο καθένας διατηρεί τις ιδέες του, αλλά υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας», πρόσθεσε.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει λεπτό να χάσει. Πρέπει να ολοκληρώσουμε τις εκκρεμότητες για την εκταμίευση της δόσης, την προετοιμασία για την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε., αλλά και ο στόχος για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος».

Ως προτεραιότητες ο πρωθυπουργός έθεσε την ανάκαμψη, την καταπολέμηση της ανεργίας, την αποφυγή νέων μέτρων. Παράλληλα,  είπε ότι «πρέπει να αναβαθμίσουμε τη χώρα μας γεωπολιτικά, να διορθώσουμε τις αδικίες των τελευταίων ετών και να στηρίξουμε τους ασθενείς πολίτες» καθώς και να «να ξεκινήσουν οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «προχωρούμε σε επικαιροποίηση της προγραμματικής μας σύγκλισης. Κοινός τόπος η στενή συνεργασία και καλύτερος σχεδιασμός» ενώ υπογράμμισε ότι «η στασιμότητα και ο κίνδυνος ακυβερνησίας είναι οι αντίπαλοι της νέας κυβέρνησης».

«Κοινή μας βάση η θέληση του λαού να προχωρήσουμε μπροστά» επισήμανε. «Δεν έχουμε καμία επιλογή από το να πετύχουμε και είμαστε αποφασισμένοι» κατέληξε.

Αναλυτικά ΕΔΩ η εισήγηση του πρωθυπουργού.

«Πιάστε τον ταύρο από τα κέρατα – Ύφος δωρικό με λιτό λόγο»

Αφού ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους υπουργούς, τους είπε πως είναι χρέος όλων να ανταποκριθούν στο έπακρον. «Οι Έλληνες περιμένουν πολλά από εμάς, δεν τους ενδιαφέρει η κομμματική προέλευση. Η τοποθέτηση σας δεν είναι κομματική δικαίωση, αυτό που έχει σημασία είναι να δικαιώσουμε την ελπίδα των Ελλήνων» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Είναι βαθιά μου πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε, μόνο όταν οι κομματικές και οι προσωπικές προτεραιότητες περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Σε αυτό είμαι αμετακίνητος» επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

«Δουλεύω όλη μερα περιμένω να κάνετε το ίδιο και εσείς. Θέλω σωστές θέσεις και συντονισμό να πιάσετε τον ταύρο από τα κέρατα, να υπάρχει γρήγορη ενημέρωση στα θέματά σας, να απαντάντε στη Βουλή και να ενημερώνετε για τα σχέδιά σας, προκειμένου να είναι ενήμερες και οι κοινοβουλευτικές ομάδες» σημείωσε.

«Εγώ είμαι στη διάθεσή σας, ενώ μπορείτε να βρείτε ανά πάσα στιγμή τον Δημήτρη Σταμάτη και τον Τάκη Μπαλτάκο. Οποιοδήποτε πρόβλημα θα πρέπει να καταστέλλεται εν τη γενέσει του. Ο κόσμος να δει ότι δουλεύει η κυβερνητική μηχανή, στόχος είναι να εξαντλήσουμε τα επόμενα 3 χρόνια, πρόκειται για μια κανονική κυβέρνηση σε έκτακτες συνθήκες» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σύστησε στους υπουργούς: «Να προσέχετε τις προσωπικές συμπεριφορές και νοοτροπίες. Θέλω το ύφος σας να είναι δωρικό με λιτό λόγο, και να μην υπάρχουν συνεχείς εμφανίσεις στην τηλεόραση. Να κινείστε με απλό και λιτό τρόπο».

Newpost.gr