Το συγκινητικό γράμμα του Βιλανόβα

Η Μπαρτσελόνα έδωσε στη δημοσιότητα μία επιστολή του Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος αποχαιρετά το πόστο του προπονητή και ετοιμάζεται για μία νέα μάχη με την επάρατη νόσο.

Αναλυτικά, το γράμμα του Βιλανόβα όπως δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα των Καταλανών:

“Ευχαριστώ Μπάρτσα, σας ευχαριστώ όλους

Μετά από 5 υπέροχα χρόνια ως μέλος της ομάδας που έκανε τα όνειρα πραγματικότητα για κάθε προπονητή, ήρθε η ώρα να κάνω μία αλλαγή στην επαγγελματική ζωή μου και να αφιερώσω την ενέργειά μου στη συνέχιση της αντιμετώπισης της ασθένειας με την οποία διαγνώστηκα πριν από 1,5 χρόνο.

Οι θεραπείες που θα ακολουθώ εφεξής, κατά τη γνώμη των γιατρών, δεν θα μου επιτρέπουν να αφοσιωθώ 100% στα καθήκοντα του πρώτου προπονητή μιας ομάδας του βεληνεκούς της Μπαρτσελόνα, ωστόσο θα συνεχίσω να εργάζομαι από κοντά για τον σύλλογο που αγαπάω σε άλλες αποστολές του αθλητικού τμήματος.

Δεν είναι εύκολο να αφήσω αυτό το σύνολο των πολύ ξεχωριστών ανθρώπων, των ποδοσφαιριστών, των συναδέλφων στο επιτελείο και των φίλων με τους οποίους μοιράστηκα τόσες πολλές αξέχαστες εμπειρίες. Είμαι αιώνια ευγνώμων για όλα όσα μου έδωσαν και όλα όσα μου έδειξαν. Η ανθρώπινη και ποδοσφαιρική ποιότητα αυτής της ομάδας θα ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και είμαι πεπεισμένος ότι αντιμετωπίσει με όλες τις δυνάμεις της νέες αθλητικές προκλήσεις σε μία σεζόν που θα είναι συναρπαστική για όλους.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω ειδικά τον πρόεδρο, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο και τον αθλητικό διευθυντή Άντονι Θουμπιθαρέτα για όλη την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν και πάνω από όλα για όλη την ανιδιοτελή υποστήριξη, τόσο αθλητική όσο και προσωπική. Το ίδιο σημαντική για μένα είναι η ανθρώπινη και ιατρική βοήθεια που έλαβα από τον δρ. Ραμόν Κανάλ και την ιατρική ομάδα που βρίσκεται στο πλευρό μου. Γνωρίζω ότι αυτό το παιχνίδι δεν παίζεται με έναν, είμαι μέλος μιας αλληλέγγυας ομάδας, που θα με βοηθήσει να πετύχω σε αυτήν τη μακρά διαδικασία, όπως έπραξε μέχρι τώρα.

Όλους εσάς, μέλη και φιλάθλους του συλλόγου, επίσης θέλω να σας ευχαριστήσω από βάθους καρδίας για την υποστήριξη και την στοργή που μου δώσατε, όχι μόνο τώρα, αλλά τους τελευταίους μήνες. Σας λέω ότι είμαι ήρεμος, δυνατός και θα αντιμετωπίσω αυτό το νέο στάδιο της ασθένειάς μου με πλήρη πίστη ότι όλα θα πάνε καλά.

Ευχαριστώ πολύ και όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου, τους επαγγελματίες συναδέλφους, τους συλλόγους, τους αθλητές, τους γνωστούς και τους άγνωστους για τα ενθαρρυντικά μηνύματα που ήταν τόσο ανακουφιστικά για εμένα και την οικογένειά μου.

Αυτές είναι δύσκολες για την οικογένειά μου, οπότε ζήτησα από τα ΜΜΕ να το σεβαστούν και να το κατανοήσουν. Τώρα που δεν είμαι πλέον προπονητής της Μπαρτσελόνα ελπίζω να έχω την ησυχία που εγώ κι η οικογένειά μου χρειάζονται τώρα.

Δεν μπορώ να κλείσω αυτό το γράμμα δίχως να ευχηθώ καλή τύχη και κάθε επιτυχία στον νέο προπονητή της καλύτερης ομάδας του κόσμου.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους.

Τίτο Βιλανόβα”.

newsit.gr