Νέα άνοδος στην Wall Street με Apple στο επίκεντρο

Κέρδη επί όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση αποκομίζει ο δείκτης S&P 500 στην Wall Street, καθώς κλιμακώνονται οι ανακοινώσεις εταιριών αποτελεσμάτων τριμήνου, με το Q4 της Apple στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,29% στις 15.591 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,35% στις 1.698 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,51% υψηλότερα στις 3.606 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με άνοδο και ο δείκτης S&P 500 κατέκτησε το 23ο ρεκόρ της φετινής χρονιάς.

Το καλό χρηματιστηριακό κλίμα υποστηρίζουν τα πρόσφατα σχόλια του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke, που δημιούργησαν την εικόνα ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει την πολιτική των μηδενικών επιτοκίων στο ορατο μέλλον.

Η περίοδος ανακοινώσεων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου κλιμακώνεται και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την σημερινή συνεδρίαση βρίσκεται η Apple. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θα ανακοινώσει νέα μείωση κερδών και αμετάβλητες πωλήσεις.

Αποτελέσματα Q2 ανακοινώνουν επίσης σήμερα μεταξύ άλλων οι εταιρίες DuPont, Lockheed Martin, United Technologies και Valero Energy.

Η Netflix αντιδρά με πτώση 5,3% στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες.

Κατά τα λοιπά, οι τιμές του χρυσού σταθεροποιούνται χαμηλότερα, μετά την εντυπωσιακή άνοδο της προηγούμενης συνεδρίασης.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν επίσης.

Οι περισσότερες ασιατικές αγορές έκλεισαν με άνοδο, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση.

ΠΗΓΗ: EURO2DAY