Ημερολόγια του τρόμου: Τι έγραφαν τα θύματα της απαγωγής στο Κλίβελαντ

Τις κρατούσε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, τις βίαζε, τις χτυπούσε, τις έδενε με αλυσίδες στον τοίχο, τις βίαζε. Και όλα αυτά, τα τρία θύματα του απαγωγέα του Κλίβελαντ, τα κρατούσαν γραμμένα σε ημερολόγια.

Η υπόθεσή τους σόκαρε όλο τον κόσμο. Οι αποκαλύψεις για τα 10 χρόνια ομηρίας τους από τον Αριέλ Κάστρο συγκλόνισαν. Τα τρία θύματα του 53χρονου πρώην οδηγού σχολικού λεωφορείου, η Μισέλ Νάιτ, η Αμάντα Μπέρι και η Τζίντα Ντεχεσούς, απήχθησαν όταν ήταν έφηβες.

Ο απαγωγές τους γλίτωσε την εκτέλεση γιατί δήλωσε ένοχος για όλες τις κατηγορίες

Έζησαν τον τρόμο, τη βία, την απανθρωπιά. Υπέμειναν τα πάντα και είχαν την ψυχική δύναμη να καταγράφουν τα πάντα σε ημερολόγια. Μέχρι τον περασμένο Μάιο όταν οι συγκυρίες το έφεραν έτσι που ένας γείτονες άκουσε τις απεγνωσμένες κραυγές τους και τις βοήθησε να αποδράσουν.

Η Αμάντα Μπέρι ήταν εκείνη που βγήκε πρώτη, τον περασμένο Μάιο, από το σπίτι όπου τις κρατούσε ο Κάστρο. Είχε μαζί της την κόρη της, την οποία απέκτησε κατά τη διάρκεια της 10χρονης ομηρίας της. Το κοριτσάκι αποδείχθηκε πως είναι παιδί του Κάστρο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Η Αμάντα Μπέρι ήταν εκείνη που βγήκε πρώτη, τον περασμένο Μάιο, από το σπίτι όπου τις κρατούσε ο Κάστρο. Είχε μαζί της την κόρη της, την οποία απέκτησε κατά τη διάρκεια της 10χρονης ομηρίας της. Το κοριτσάκι αποδείχθηκε πως είναι παιδί του Κάστρο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Η ύπαρξη των ημερολογίων που κρατούσαν οι τρεις γυναίκες κατά τη διάρκεια των χρόνων απομόνωσης, σεξουαλικής κακοποίησης, ξυλοδαρμού και ασιτίας, ήρθε στο φως λίγες ώρες πριν την καταδίκη του κτήνους που τους στέρησε 10 χρόνια από τη ζωή τους.

Η Τζίνα Ντεχεσούς ευχαρίστησε πρόσφατα όλους όσους στήριξαν εκείνη και τα άλλα δυο θύματα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Η Τζίνα Ντεχεσούς ευχαρίστησε πρόσφατα όλους όσους στήριξαν εκείνη και τα άλλα δυο θύματα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

 

Με ένα ιδιόχειρο σημείωμα, η Μισέλ Νάιτ ευχαρίστησε με τη σειρά της την αστυνομία και τον κόσμο που στέλνει ευχές, κάρτες και δώρα στην ίδια και τις άλλες δυο γυναίκες - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Με ένα ιδιόχειρο σημείωμα, η Μισέλ Νάιτ ευχαρίστησε με τη σειρά της την αστυνομία και τον κόσμο που στέλνει ευχές, κάρτες και δώρα στην ίδια και τις άλλες δυο γυναίκες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

 

Το σημείωμα της Μισέλ Νάιτ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NBC News
Το σημείωμα της Μισέλ Νάιτ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NBC News

Κάθε μέρα, κατέγραφαν τον εφιάλτη τους. Έγραφαν για να καταφέρουν να παραμείνουν λογικές και να μην τρελαθούν.
Τα ημερολόγια της φρίκης καταγράφουν πως ο Κάστρο τις βίαζε, τις έδενε με αλυσίδες στον τοίχο και τις έκλεινε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και τους φερόταν σαν σε ζώα.

Έγραφαν επίσης για τα όνειρά τους: να αποδράσουν και να γυρίσουν τις οικογένειές τους

Ο Αριέλ Κάστρο, που αναμένεται να καταδικαστεί την Πέμπτη, δήλωσε ένοχος και για τις 937 κατηγορίες. Ομολόγησε την ενοχή του, για τις κατηγορίες του βιασμού και της απαγωγής, ενώ βρέθηκε επίσης ένοχος για δολοφονία, αφού προκάλεσε τη διακοπή της εγκυμοσύνης της Μισέλ Νάιτ, με άγριους ξυλοδαρμούς και αφήνοντάς την χωρίς φαγητό.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, η Νάιτ 32 ετών, η Αμάντα Μπέρι 27 ετών και η Τζίνα Ντεχεσούς, 23 ετών «έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να διατηρήσουν μια αίσθηση ομαλότητας» και ήταν σε θέση να γνωρίζουν τις χρονικές περιόδους κρατώντας ημερολόγια.

Ο Αριέλ Κάστρο στο δικαστήριο - Δήλωσε ένοχος και γλίτωσε τη θανατική ποινή - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Ο Αριέλ Κάστρο στο δικαστήριο – Δήλωσε ένοχος και γλίτωσε τη θανατική ποινή – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

«Οι καταγραφές στα ημερολόγια μιλούν για καταναγκαστική σεξουαλική κακοποίηση, απομόνωση σε σκοτεινά δωμάτια, πρόβλεψη της επόμενης φοράς που θα κακοποιούνταν, όνειρα που έκαναν για επανασύνδεση με τις οικογένειές τους και τις αλυσίδες με τις οποίες ο Κάστρο τις έδενε στον τοίχο», είπαν οι εισαγγελείς.

Τα τρία θύματα εξαφανίστηκαν από το Κλίβελαντ μεταξύ του 2002 και 2004 και κατάφεραν να ξεφύγουν από την αιχμαλωσία τον Μάιο, όταν ένας γείτονας άκουσε τις κραυγές των τριών γυναικών και ειδοποίησε την αστυνομία.

Ο 53χρονος απήγαγε τις τρεις γυναίκες όταν ήταν ακόμη έφηβες. Τις κρατούσε στο σπίτι του μέχρι τον περασμένο Μάιο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Ο 53χρονος απήγαγε τις τρεις γυναίκες όταν ήταν ακόμη έφηβες. Τις κρατούσε στο σπίτι του μέχρι τον περασμένο Μάιο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Ο Κάστρο αναμένεται να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ δεν θα αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή αφού ομολόγησε τα αποτρόπαια εγκλήματά του.

Πηγή: NewsIt.gr