Αρχαία Τραγωδία για τις τρεις οικογένειες από την Άρτα

Τρεις οικογένειες στο πένθος. Μια ολόκληρη περιοχή σοκαρισμένη. Και οργισμένη γιατί παρά τις εκκλήσεις και τις φωνές, ο δρόμος καρμανιόλα δεν έχει φτιαχτεί. Και η άσφαλτος πήρε κι άλλες ζωές, ξεκληρίζοντας τρεις οικογένειες.

Η 43χρονη οδηγός του ενός αυτοκινήτου και η 31χρονη συνοδηγός ήταν αδελφές

Όλα έγιναν στο 140,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας-Αντιρρίου.

Στο σημείο του δυστυχήματος ο δρόμος είναι ευθεία αλλά δεν έχει διαχωριστικό διάζωμα και θεωρείται από τους ντόπιους “καρμανιόλα”.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 45χρονος άνδρας και στο οποίο βρίσκονταν μαζί με τους γονείς του, 84 και 69 χρόνων, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν μια 43χρονη (οδηγός), η 31χρονη αδελφή της, ένα 16χρονο κορίτσι, μια 15χρονη, ένας 13χρονος και ένα αγοράκι τριών ετών.

Νεκρές είναι οι δυο αδελφές, ο 13χρονος γιος της μιας από τις δυο και οι δυο ηλικιωμένοι, γονείς του 45χρονου οδηγού.

Το παιχνίδι της μοίρας

Σε κάθε τραγωδία, η μοίρα παίζει τα δικά της παιχνίδια. Αδύνατον να τα κατανοήσει ανθρώπου νους. Και εδώ, σε ακόμη ένα πολύνεκρο τροχαίο που συγκλονίζει, υπάρχει μια σπαρακτική ιστορία. Ο 45χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που φέρεται, με τις πρώτες ενδείξεις, πως μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, είχε παντρευτεί το περασμένο Σάββατο στο Αίγιο.
Την Πέμπτη, ξεκίνησε να πάει οδικώς τους γονείς του στην Άρτα και στη συνέχεια να επιστρέψει στη γυναίκα του.
Οι δυο αδελφές, δυο από τα θύματα του τροχαίου, είχαν πάρει τα παιδιά τους για να πάνε για μπάνιο…

Η κατάσταση των τραυματιών

Εγκεφαλικά νεκρή θεωρείται η 16χρονη που τραυματίστηκε στο μοιραίο τροχαίο της Άρτας. Νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη αλλά οι γιατροί φοβούνται πως για να ζήσει χρειάζεται μόνο ένα θαύμα.

Ο 3χρονος ήταν το μοναδικό θύμα του τροχαίου που είχε τις αισθήσεις του όταν έφτασαν οι διασώστες. Έχει σπάσει και τα δυο του πόδια και το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν να του δώσουν νερό.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται ο 45χρονος οδηγός αλλά και ένα 15χρονο κορίτσι, ενώ το τριών ετών αγοράκι έχει μεταφερθεί στη ΜΕΘ νεογνών του νοσοκομείου Πάτρας. Σύμφωνα με τους γιατρούς, παρουσιάζει αστάθεια.

Το αγοράκι έχασε τη μητέρα του στο δυστύχημα, ενώ ο 13χρονος που επίσης σκοτώθηκε ήταν γιος ενός από τα θύματα.

Οι πρώτες ενδείξεις για την τραγωδία

Η αστυνομία ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος με τους πέντε νεκρούς και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν, αντίθετα από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, κανένας από τους δυο οδηγούς δεν προσπάθησε να κάνει προσπέραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό κατέθεσε στην αστυνομία και ο οδηγός ενός λεωφορείου που ακολουθούσε.

Το σημείο δεν υπάρχουν ίχνη από φρενάρισμα κανενός από τα δυο αυτοκίνητα

Στο αίμα του 45χρονου δεν έχουν βρεθεί μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και έτσι αποκλείεται το ενδεχόμενο να ήταν μεθυσμένος.
Επειδή βρέθηκε όμως στους νεκρούς ποσότητα φαγητού, δεν αποκλείεται να τον έπιασε υπνηλία και να μπήκε στο αντίθετο ρεύμα ή ακόμη και να τυφλώθηκε από τον ήλιο, τον οποίο είχε «κόντρα».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Πηγή: newsIt.gr