Αυτός είναι ο 60χρονος που κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού στη Βαρυμπόμπη

Μάζευα πέτρες για το λιθόκτιστο σπίτι της κόρης μου επειδή είμαι οικοδόμος, δεν είμαι εμπρηστής” υποστήριξε στην απολογία του στον ανακριτή ο 60χρονος που συνελήφθη μια μέρα μετά την καταστροφική φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Με υπόμνημα απολογήθηκε σήμερα στον 3ο τακτικό ανακριτή, στο κτίριο 10 της Ευελπίδων ο 60χρονος άντρας που κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού δάσους από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος.

O φερόμενος ως εμπρηστής προσέρχεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθεί - ΦΩΤΟ ΝEWSIT
O φερόμενος ως εμπρηστής προσέρχεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθεί – ΦΩΤΟ ΝEWSIT

 

Πως συνελήφθη ο κατηγορούμενος για εμπρησμό

Λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης, 6 Αυγούστου, μία περιπολία της Ασφάλειας Αττικής εντόπισε έναν άντρα στην περιοχή της Βαρυμπόμπης στον παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ύψος του 18ου χιλιομέτρου να κινείται ύποπτα.

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν επίσης ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, μια αξίνα, ένα καροτσάκι με πέτρες και πολλοί αναπτήρες.

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 60χρονος

Ο 60χρονος κάτοικος Βαρνάβα απολογηθηκε με υπόμνημα στον εισαγγελέα και αρνήθηκε οτι ειναι εμπρηστής.

"Είμαι αθώος" ισχυρίζεται ο 60χρονος - ΦΩΤΟ NEWSIT
“Είμαι αθώος” ισχυρίζεται ο 60χρονος – ΦΩΤΟ NEWSIT

Υποστήριξε οτι ήταν στον συγκεκριμένο χώρο στη Βαρυμπόμπη για να μαζέψει πέτρες για το λιθόκτιστο σπίτι που φτιάχνει για την κόρη του και πως στο συγκεκριμένο σημείο είχε βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν για την ίδια δουλειά.

Υποστήριξε πως το αυτοκίνητο το είχε αγοράσει πριν πολλά χρόνια χωρίς πινακίδες γιατί προοριζόταν για παλισίδερα αλλά τελικά το κράτησε για να κάνει οικοδομικές δουλειές ενώ παραδέχτηκε πως γνώριζε οτι ηταν παράνομο να το κυκλοφορεί δίχως πινακίδες.

Για το μπιτόνι της βενζίνης που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του, ισχυρίστηκε οτι το ειχε μαζί του γιατί το αυτοκίνητο ήταν παλιό και έμενε συχνά ενώ για τους αναπτύρες υποστήριξε οτι είχαν ξεμείνει στο όχημα από την περίοδο του χειμώνα. Το ίδιο ισχυρίστηκε και τα μπιτόνια βενζίνης που βρέθηκαν στο σπίτι του σε έρευνα της αστυνομίας μετά τη σύλληψή του.

NewsIt.gr