Γεωργιάδης: Θα απολυθούν μόνο όσοι έχουν πλαστά πτυχία

Το ζήτημα των δεκάδων ψηφισμένων νόμων που βρίσκονται στην «κατάψυξη» όντας ανεφάρμοστοι –και η τρόικα σήμερα τους προτείνει ως μεταρρυθμίσεις- έθεσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το 95% των πολύ ωραίων μεταρρυθμίσεων που μας παρουσιάζει η τρόικα είναι πολύ ωραίες, αλλά ήδη ψηφισμένες εδώ και πολλά χρόνια, είναι νόμοι, και δεν εφαρμόζονται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταμθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα μη ανανέωσης των συμβασιούχων γιατρών του ΕΟΠΥΥ και στο νομοσχέδιο που επίκειται θα υπάρχουν άρθρα για την ανανέωση τους. «Χθες ολοκληρώσαμε την ΚΥΑ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη θα την παρουσιάσουμε τη Δευτέρα είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος που έχουμε θέσει» τόνισε. Πρόσθεσε ότι η διαδικασία θα γίνει με διαφάνεια και αντικειμενικότητα.

Ο υπουργός Υγείας κατέστησε δε σαφές, ότι θα απολυθούν στο χώρο της υγείας μόνο όσοι έχουν πλαστά πτυχία.

Υπογράμμισε δε, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων κατά τη μεταβατική περίοδο της διαθεσιμότητας. «Έχουμε έκτακτο σχέδιο για την εφημερία των νοσοκομείων σε κινητικότητα. Για την μεταβατική περίοδο των 15 ημερών θα έχουμε υποστήριξη και από τα στρατιωτικά νοσοκομεία» δήλωσε.

http://newpost.gr